Analys av Vestjysk bank – en bank i kris

Tags , , , Posted on 9 juni, 2013Categories Vestjysk bank

4 thoughts on “Analys av Vestjysk bank – en bank i kris”

 1. Bra analys, som vanligt!

  Jag avvaktar lite. Har också intresserat mig för banken på grund av den låga värderingen men också deras mycket höga basintjäning.

  Ett alternativ är invänta en eventuell utspädning vilket troligen kommer sätta ytterligare press på aktiekursen och sen köpa aktier. Jag är ganska övertygad om att botten sätts i aktien samma dag som pressmeddelandet om att konvertering sker av hybridkapitalet, till aktier. Jag avvaktar således.

 2. ägamintid,
  Om värderingen går ned säg 50 % givet den utspädning som jag har antagit i analysen börjar det bli intressant. Ledningen har ju mer eller mindre utlovat utspädning via konvertering av hybridkapital till aktier i de senaste rapporterna (Q4-12 och Q1-13). Dock inte hur mycket, men hälften tror jag är en bra grundgissning om de inte tar allt på en gång.

  Den andra banken som går knackigt på Jylland (med solvens under lagkravet efter en usel Q1:a), Östjydsk bank, har också en stark basintjäning med K/I-tal lägre än de flesta. Man kan nästan undra om bankerna skinnar sina låntagare så mycket att det är därför de går under och banken tvingas skriva ned lånen ;-) Ett alternativt synsätt är att hävstången i utlåningen är väldigt hög och därför blir basintjäningen hög men så även nedskrivningarna.

  Jag fortsätter att följa utvecklingen med spänning i vissa banker och med lugn i andra :-)

 3. Tack för en fin genomgång! När det kommer till investeringsbeslut gällande danska bank-aktier är mitt första stopp alltid din sida. Tycker du har gjort ett mycket bra jobb hittills och jag är övertygad att du har underlättat för fler än mig när det gäller att få en översiktlig bild av det danska utbudet av bankaktier! Jag har själv inte investerat i någon bank än men jag ett par under uppsikt.

 4. Spara Smart,
  Kul att höra! Jag hoppas att den information som jag tillhandahåller ger en bra överblick för ett vidare urval eller för en egen analys. Ingen annan har mig veterligen skrivit om den danska bankmarknaden och då var det väl dags att någon gjorde det, tänkte jag ;-)

  Jag har lite mer idéer om vad jag borde gräva om i bankerna, så jag återkommer med mer inlägg så småningom förutom rena uppdateringar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *