Kontraktstillverkare

Taggar , , , , , , , , , Postat 2 september, 2021Kategorier Branscher

2 thoughts on “Kontraktstillverkare”

  1. Värt att nämna när det gäller utdelning för Inission är att december 2016 sakutdelade bolaget hela sitt innehav av InCap, 1,44 Incapaktier per Inssionaktie, då värt, omräknat till dagens antal aktier, cirka 6 SEK. Därför gjorde Inission ingen utdelning 2017. Dom av Inissions aktieägare som sedan har behållit sina Incap aktier har gjort en fantastisk resa. Det är också värt att nämna att Inission inte bara var aktiva huvudägare i Incap under och turnarounden av InCap utan också deltog operativt i ledningen.

  2. @Fredrik, tack för din kommentar. Ja, visst är det så att avknoppningen av Incap gör att den långsiktiga avkastningen om man behöll efter avknoppningen blir helt annorlunda. 6 SEK då motsvarar väl ungefär 60 SEK idag sedan Incap har gjort ungefär 10 x på börsen sedan dess. Den här jämförelsen i detta inlägg innehåller inga detaljer och justeringar av den typen och det finns säkert detaljer i några andra bolag också som ändrar bilden av de bolagen något.

    Jag har för avsikt att skriva ett inlägg om Inission separat framöver eftersom jag drog de slutsatser jag gjorde av denna genomgång, så det blir en tvåstegsraket med ytterligare inlägg framöver. Dyker det upp några frågor så hoppas jag att jag kan höra av mig med funderingar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *