Årsbokslut 2021 – två steg fram, ett steg tillbaks

Tags , , Posted on 6 januari, 2022Categories Investeringsfilosofi

4 thoughts on “Årsbokslut 2021 – två steg fram, ett steg tillbaks”

  1. Intressant analys du gjorde på kontraktstillverkare. Hur ser du på dom idag? Har utvecklingen gjort att du ändrat din syn på nåt av dom? Mvh Lasse

  2. Lasse,
    Man kan väl säga att de som har gått bra på kort sikt (senaste kvartalen eller åren) har gått ännu bättre. Hanza har fått fart och Note har dragit iväg. Incap går som tåget. Jag har inget jätteklokt att säga i nuläget mer än att jag kan utlova en uppföljning på den branschgenomgången när alla bolag har släppt sina årsbokslut!

  3. Jag upplever att många intressanta case saknar bra, jämförbara ”peers”. Det kan vara en orsak till att ett bolag är underanalyserat. Finns så klart många undantag, men riskerar du inte att missa attraktiva investeringar för att du gärna vill jämföra ett antal olika alternativ för att rationalisera varför du investerar i ett visst bolag?

  4. Finansnovis,
    Jo, absolut. Det är inte riktigt så jag menar med att ha kontroll över ett mindre universum även om det underlättar att kunna läsa på om andra bolag, jämföra verksamheter, värderingar osv. Det är ett gäng bolag jag sneglar mot som saknar eller har dåliga peers och jag har även historiskt gett mig på några sådana. Någonstans någon gång har jag läst att just avsaknaden av peers gör att det blir färre analytiker i de bolagen eftersom det inte är motiverat att tillsätta en analytiker som följer endast ett bolag. Jag vet inte om det stämmer men det finns säkert skäl att tvärtom titta på bolag som är ensamma om det de gör!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *