Analys av AQ Group (Aros Quality Group)

Tags , , Posted on 26 mars, 2012Categories AQ Group

5 thoughts on “Analys av AQ Group (Aros Quality Group)”

 1. Många får ju en varningsklocka i bakhuvudet när dom hör att bolaget är noterat på aktietorget, men i det här fallet har jag funnit att det verkar bero på att ägarna inte är så intresserade av sin status som publikt bolag, lite som hm, ”vi säljer kläder inte aktier”.
  Bolaget är ju trots allt väldigt stort för att finnas p aktietorget.

  Skulle vilja lägga till en styrka; Stark position på den kinesiska marknaden.

 2. Nu har jag inte skrivit analysen, men med ca 400 anställdad i Kina har jag svårt med formuleringen ”Stark position på den kinesiska marknaden”. Det är snarare att de är etablerade där och kan ha fördelar av den (relativt) billiga kinesiska arbetskraften.

 3. Att AQ är noterade på Aktietorget tror jag också bara är en fördel i detta fall. Bolaget kan leva lite i skymundan och slippa institutionellt ägande.

  Angående positionen på den kinesiska marknaden så har jag inte sett några siffror för hur Aros försäljning är fördelad och jag har heller ingen aning om de har något starkt varumärke i Kina. Bolaget är väldigt anonymt sett utifrån (enligt min uppfattning) och man ska nog vara insatt i branschen för att ha någon uppfattning om det.

 4. En intressant artikel för den som vill veta mer om bolaget och grundarna: http://www.affarsvarlden.se/tidningen/article3114273.ece

  Aq är ett av mina största innehav och runt P/E 10 är det prisvärt enligt mig. När marginalerna börjar komma upp till forna nivåer (nettomarginaler om 8 %), lär vi få se en fin utveckling då omsättningen tickat på stabilt varje år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *