Fortum i Ryssland del 2: OAO Fortum och TGC-1

Tags , , , Posted on 8 april, 2012Categories Fortum

3 thoughts on “Fortum i Ryssland del 2: OAO Fortum och TGC-1”

 1. Nu är jag lite lat, men har Fortum för finansiella kostnader? De borde ju inte överstiga 300 MEUR (4 % på 7 BEUR), så påståendet att rörelseresultatet ska upp i 500 MEUR låter dels överdrivet och dels orimligt i förhållande till omsättningen.

  Men 74 MEUR tycks, som du skriver, vara en förlustaffär.

 2. Lundaluppen;
  Vaket! Fortum hade 265 M€ finansiella kostnader netto 2011 så siffran från presentationen, som baseras på WACC på 12 % på 4 miljarder euro lån, kanske snarare är Fortums egna avkastningskrav på totalt kapital då 12 % låter väldigt högt. Jag uppdaterar inlägget med 4 % i räkneexemplet istället vilket innebär att kostnaderna för Rysslandslånet är 100 M€ och Rysslandssegmentet gör då fortfarande förlust.

 3. Fortum är tvungna att exportera till Finland -Norge för att uppnå
  lönsamhet ,borde finnas en möjlighet.Kapitalkostnaderna måste
  åtgärdas omgående.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *