Fortum i Ryssland del 1: historik och den ryska elmarknadsreformen

Tags , , , , Posted on 29 januari, 2012Categories Elmarknaden, Fortum

8 thoughts on “Fortum i Ryssland del 1: historik och den ryska elmarknadsreformen”

 1. Lovisa stavas med ett ”i” på svenska och skrivs ”Loviisa” på finska.

 2. Nicklas Koski; Ja visst, inget jag ens reagerade på när jag skrev. Jag fasar lite för alla ryska orter som nästan garanterat stavas helt annorlunda på svenska än på engelska/ryska men jag ska tjuvkika lite på min jordglob så det blir rätt :-)

 3. trevlig läsning, jag ser fram emot att läsa mer om Fortums Rysslandssatsning. Skulle vara intressant att läsa något om Ryssland som marknad. Man har ju hört om korrumperade domstolar och mutbara politiker.

 4. Lundaluppen;
  Kul att det uppskattas! Fortums Rysslandssegment och vad som har hänt i Ryssland har varit lite av ett mysterium för mig tidigare men nu börjar det klarna lite.

  Defensiven;
  Den ryska kulturen vad gäller mutor är jag inte mer insatt i än att det är ganska illa, så det blir nog lite mer av räkneövningar ”om allt går som det ska”. Man ska dock vara medveten om risken. Enligt ett korruptionsindex så hamnar Ryssland på plats 143 (Sverige på plats 4) och Ryssland får betyg kring 2-3 av 10 (Sverige ca 9) där 0 betyder mest korrupt och 10 minst korrupt. http://en.wikipedia.org/wiki/Corruption_Perceptions_Index

  Mer Fortum-inlägg utlovas, även om jag själv faktiskt inte äger aktien för tillfället efter byte till ISK. Jag hoppas på att få aktien lite billigare men marknaden kanske blir nöjd med årsbokslutet som kommer på onsdag? Vi får se…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *