Är Fortums utdelning hållbar?

Tags , , , Posted on 11 juli, 2011Categories Fortum

4 thoughts on “Är Fortums utdelning hållbar?”

  1. Tack för ytterligare en utmärkt analys! Fortum känns därmed köpvärd på nuvarande nivå (19 EUR) om de behåller utdelningen på 1 EUR. Det är en utdelning på 5,26 procent. Jag har väntat på denna analys innan mina fortsatta köp.

  2. Tim, vi uppmanar alla besökare att alltid göra sin egna analys och litar man på våra siffror är det alltid bra att kontrollräkna. Därför lägger vi även ut våra beräkningar.

    Jag t.ex. har gått ut ur Fortum (vilket inte Kenny har) för jag tror konjunkturen kommer att vända ned och då minskar även elförbrukningen. Då kommer det bli ännu högre skuldsättning för att kunna bibehålla utdelningen. Visst, man kan mjölka bolaget som Swedish Match, men i det långa loppet är det inget att rekommendera. Sedan ogillar jag skarpt den politiska risken i och med Ryssland och att styrelsen i Fortum får alldeles för mycket betalt och det tror jag smittar av sig i organisationen på ett negativt sätt.

  3. Bra inlägg! Jag diggar Fortums vatten- och kärnkraft starkt. Investeringsfokus ligger dock utanför norden.

    Jag tycker vidare att investeringstempot är för högt. Det investeras så mycket att utdelningen är i farozonen, den kan i vilket fall inte höjas (samma nivå i åratal). Dessutom ökar belåningen som ni så förtjänstfullt visade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *