Köpläge i Cameco

Tags , , Posted on 12 april, 2012Categories Cameco

8 thoughts on “Köpläge i Cameco”

 1. defensiven;
  Sådana ordlekar blir aldrig trista ;-)

  Graham bortser som bekant från kassaflöde och nöjer sig med att bolaget har visat vinst och utdelning under lång tid samt att balansräkningen är stark och rimligt värderad.

  Jag har inte grävt djupare i Cameco men en gissning är att det fria kassaflödet blir obefintligt eftersom man investerar kraftigt mot att dubbla uranproduktionen till 2018. Jag har inte i huvudet hur mycket man delar ut heller men med tanke på den starka balansräkningen så blir jag förvånad om inte det fria kassaflödet ändå täcker utdelningen?

  Jag lägger nog till Cameco på ”att analysera”-listan. :-)

 2. så är det nog! Jag kikade bara på fem år (lite kort för FCF) men då fick jag fram P/FCF på 54. Motsvarar 105% av utdelningen:(

 3. Blev fundersam efter att ha tittat på en dokumentär. Vad händer om man börjar gå från uran till torium som kärnbränsle? Faller hela Camecons verksamhet då?

 4. Spartacus;
  Uranbrytningsdelen av Cameco skulle ta stryk då, men det ser jag som ett otänkbart fall av flera skäl:

  1) De kärnkraftverk som redan är i drift har uran som bränsle.

  2) De kärnkraftverk som byggs nu och inom överskådlig framtid planeras för 60 års drift och har uran som bränsle. Lättvattentekniken med uranbränsle är totalt dominerande och det är i princip i Kanada som man sticker ut med tungvattenteknik i form av CANDU-reaktorer.

  3) Kärnkraftsbranschen är fruktansvärt konservativ vilket innebär att torium främst hör hemma i dokumentärer och i forskarvärlden. Varken kärnkraft eller torium är någon ny teknik och i grova drag fungerar dagens kärnkraft på samma sätt på på 1960-talet (även om det har hänt en del med säkerhetstänket sedan 60-talet…). Möjligen skulle man kunna blanda i en liten andel torium i uranbränsle ungefär som man blandar i etanol i bensinen för att få E85 men det utgör i sådana fall inget större hot.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *