Analysperspektiv i bloggande och aktieanalyser

Tags , Posted on 25 mars, 2013Categories Investeringsfilosofi

5 thoughts on “Analysperspektiv i bloggande och aktieanalyser”

 1. Det där analysperspektivinlägget hade jag glömt, tackar för påminnelsen :-). Det är väldigt lätt att dras mot white-box helt enkelt eftersom siffrorna finns där.

 2. Gillar verkligen dina grymt välskriva inlägg! Finns många aktiebloggar där ute som inte är särskilt grundliga alls men din och cornucopia har jag fastnat för!

  Keep up the good work aktiefokus!

 3. Lundaluppen,
  Ja det börjar bli några inlägg för din del att hålla koll på… :-)

  MrOfshore,
  Tackar för uppmuntrande kommentar! Jag kämpar på och har väl en del idéer som jag vill få ur mig utöver att gå in på några nya bolag och följa upp de jag redan har skrivit om!

 4. Hittade den här gamla pärlan och blev lite full i skratt eftersom jag plöjde en halv dag just för att förstå Diadrom.

 5. Aktieingenjören,
  Jag har ju fortfarande inte köpt Diadrom ;-)

  Jag har nog dragits lite mer mot ”white box” sedan jag skrev det här inlägget. Man MÅSTE förstå affärsmodellen för annars kommer det gå åt skogen så att lägga ner tid på det tycker jag låter rimligt. Jag har ju själv grävt en del på annat håll även om just de bolagens affärsmodeller är ganska enkla…

  Det jag vill vidmakthålla är ändå att varje investering ska kunna beskrivas på ett ganska enkelt sätt utan att krångla till det. Vad krävs för att investeringen ska bli respektive inte bli framgångsrik? Danska banker: nedskrivningarna minskar, etc.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *