Analys av BankNordik

Tags , , , Posted on 14 juli, 2013Categories BankNordik

8 thoughts on “Analys av BankNordik”

 1. I skimmed through your analysis and it seems that you have similar conclusions/price target as I have. Haven’t invested yet though. Bra!

 2. Kenny! Fantastisk blogg. Det skulle vara trevligt att få en uppdatering av din portfölj.

 3. John,
  Bra, om bedömningen är att kursen borde dubblas så finns det utrymme för misstag också – margin of safety!

  Den danska ekonomin verkar återhämta sig väldigt långsamt, så det är nog ingen brådska än!

  HTT,
  Tack! Nästa inlägg är faktiskt om investeringsfilosofi och min aktieportfölj, så håll ut ca en vecka!

 4. Även om jag inte kommer att investera i BankNordik så måste jag tacka för en riktigt bra och välskriven/genomarbetad analys. Tack!

 5. Erik J och Emil H,
  Trevligt att ni gillar analysen! Det är möjligt att det finns bättre investeringar där ute, om man bara letar tillräckligt noga ;-)

 6. Tack för ännu en utmärkt analys!
  Nu är det ju bara och vänta på att det ska vända i Danmark. Förhoppningsvis tar det inte allt för många år, min gissning mellan 3 – 5 år. Antar vi vidare att en genomsnittlig portfölj bestående av danska banker stiger i värde med säg 80 – 100% så borde det ge en årlig avkastning på mellan 13 – 25 % inklusive eventuell utdelning (vilket är ett ganska brett spann).

  Man måste verkligen ha tålamod och disciplin som värdeinvesterare;-)

  Mvh

 7. Zen,
  Ja man måste ju det… Det är egenskaper som det för min egen del har varit si och så med, men det går åt rätt håll och det är bra egenskaper att utveckla.

  Spannet är ganska brett och tidsaspekten spelar stor roll för avkastningen som du skriver. Tajming är svårt, för att inte säga omöjligt, och de danska bankerna såg billiga ut för några år sedan också men det har i många fall gått trögt hittills. Med lite flyt går det fortare än 3-5 år, säg 1-3 år, men minst 3 år ska man nog alltid vara beredd att vänta när man investerar i bolag eller branscher med – förmodat tillfälliga – problem. Har inget hänt då ska man nog överväga om man inte hade fel. Under tiden ska man hålla fingrarna i styr! :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *