Tønder banks konkurs – kan det hända Nordjyske, Nordfyns eller Lollands bank?

Tags , , , , , , Posted on 16 april, 2013Categories Den danska bankmarknaden

5 thoughts on “Tønder banks konkurs – kan det hända Nordjyske, Nordfyns eller Lollands bank?”

 1. Jag har dragit samma lärdom som dig. Eftersom jag började köpa i banken, sista veckan i April och inspektionen var under Maj, Juni. Med rapport sista September, var det tydligen mer risk än jag trodde. Det är svårt att gardera sig fullt ut mot ohedliga anställda. Det som hände i Tønder var ju inte någon skillnad i tolkningen av regelverket, utan en medveten mörkläggning av vd. När en tjänsteman dikterar allt som sker i banken att inte ens styrelsen verkar att ha haft någon insyn är det otäckt med starka ledare. Det kanske inte är så dumt med två vd. som i NJB.

 2. Lundaluppen,
  Kul att bidra med något intressant! :-)

  kalle56,
  Instämmer. Om det är så att två VD:ar ger ett ökat skydd från fiffel så kan en extra årslön om 2,5 MDKK vara ett billigt skydd. Som så många gånger förr kan man fråga sig vad revisorer håller på med egentligen?

  Man bör nog försöka läsa på så mycket som möjligt om ledningen också, vilket jag har försökt göra och skrivit lite om i de tre bankerna, även om jag inte har en aning om det hade gett något i fallet Tönder bank.

  defensiven,
  Nej visst är det lite stökigt och speciellt i mindre banker kan nog risken bli väl hög. I större banker (”too big to fail”) är jag inte lika orolig. Jag vet att du undviker finansbolag och det har även jag gjort tidigare men har nu uppenbarligen släppt på den rädslan. Om det slutar väl återstår att se…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *