Tesco: årsbokslut 2012/2013

Tags , , Posted on 20 april, 2013Categories Tesco

6 thoughts on “Tesco: årsbokslut 2012/2013”

 1. Hej

  Från vilken nätmäklare investerar du i Tesco? Hittar inte Tesco på Avanza

 2. Anonym,
  Jag använder Aktieinvest för att investera i Tesco. Dyrt courtage (17 kr+1,7 % tror jag att det är) men man kan återinvestera utdelningarna courtagefritt vilket jag har för avsikt att göra så länge börskursen inte är över 425 pence. Annars får man nog ringa till Avanza eller Nordnet eftersom aktien finns som ADR på nån USA-lista och borde gå att köpa via telefon. Akta dig för Tesco Corp bara, som är ett helt annat bolag i USA :-)

 3. defensiven,
  Jo Buffett ökade tydligen från 3,2 % till 5,1 % av aktierna i januari! Då hade börskursen ändå stigit en del jämfört med när han gick in i bolaget kring 310 pence (har jag för mig).

  Uppdatering: oops, detta var visst för ett år sedan. Det har inte kommit någon ny info om Buffett och Tesco sedan dess vad jag vet.

 4. Tack för bra sammanställning.

  Jag har även kikat på din analys du gjorde i januari. Tesco tilltalar mig. Man måste kunna ha överseende med, dels någon felsatsning från tid till annan (läs: USA) och dels pressade marginaler under tuffa perioder. Strategin är intakt för Tesco.

  Priset är dessutom fantastiskt bra!

 5. AndreasR,
  Tesco tilltalar mig också. Egentligen har min syn inte förändrats alls sedan analysen i januari förutom att jag har justerat min bedömning av intjäningsförmågan och därmed under vilken börskurs jag kan tänka mig att köpa vid.

  Jämfört med den kraftiga expansion som har gällt tidigare så verkar Tesco nu försöka lugna ner sig lite och fokusera på lönsamhet istället för tillväxt, så en viss strategiändring skulle jag vilja säga att det är, men det är förmodligen till det bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *