Kinnevik: årsbokslut 2012

Tags , , Posted on 15 april, 2013Categories Kinnevik

5 thoughts on “Kinnevik: årsbokslut 2012”

  1. Jag ligger just nu -10 % i Millicom så jag lyckades inte riktigt med tajmingen. Men jag håller med om både Millicom och Kinnevik. Just nu känns det skönt att kunna ställa Kinnevik åt sidan på bevakningslistan.

  2. Aktieingenjören,
    Tajming är svårt och inget jag själv förväntar mig klara av, så det är bara att vänta om du tror på bolaget långsiktigt! Om värderingen av Millicom fortsätter att sjunka så blir jag mer och mer intresserad av att köpa bolaget som enskilt innehav. Själv äger jag France Telecom bland telekombolagen. Inte samma kvalitéer som Millcom och en mycket sämre finansiell ställning, men utöver svajiga Frankrike så är det också mycket tillväxtmarknader som jag tycker är intressanta inom telekom.

    Intressant artikel! Det var en nackdel med att ingå i en viss ägarstruktur som jag inte har stött på eller tänkt på tidigare! Kinnevik kanske förlorar lite pengar på det, men de får väl fylla ut med mer annonser från Tele 2 istället för att försöka jaga kunder på hemmamarknaden.

  3. Jag såg den artikeln idag och går faktiskt och funderar på Millicom som ju börjar se billig ut samtidigt som bolaget, som du har skrivit om, har goda kvalitéer. Det jag funderar lite över är varför de har betalt så lite skatt de senaste åren och om det är hållbart. Följaktligen måste jag räkna lite och komma fram till en ”normal intjäningsförmåga” och det kanske jag ska ägna någon kväll åt i närtid.

    Det ska bli intressant att se vad som står i Q1:an inom kort. Förhoppingsvis står det något halvbra som marknaden surnar till över så man kan plocka upp aktien för under en femhundring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *