Analys av New Wave Group

Tags , , Posted on 9 oktober, 2012Categories New Wave Group

5 thoughts on “Analys av New Wave Group”

 1. Bra analys, företaget ser rätt intressant ut faktiskt, har aldrig skänkt det en tanke tidigare. En detalj om Grahams finansiella styrka: det är rörelsekapital/TOTALA skulder som ska vara > 1.

  Sedan tycker jag kanske att lageromsättningen ser långsam ut, i snitt 6 månader på lagret imponerar inte, men man får såklart försöka jämföra med andra bolag i samma bransch och jag vet inte vad som är normalt.

 2. Lundaluppen;
  Tack, det är lite kul att skriva om de bolag som inte ”alla andra” skriver om!

  Angående lageromsättningshastigheten så kan det vara något att följa upp. Jag kommer nog ta mig en liten titt på det i samband med Q3-rapporten.

  Angående Grahams kriterium för finansiell styrka så står det i The Intelligent Investor kap 14 ”For industrial companies current assets should be at least twice current liabilities – a so-called two-to-one current ratio”. Detta tolkar jag som omsättningstillgångar/kortfristiga skulder>2. Graham fortsätter ”Also, long-term debt should not exceed the net current assets (or ”working capital”). Här har jag tolkat ”long-term debt” som just ”långfristiga skulder” och ”net current assets” eller ”working capital” som rörelsekapital och således rörelsekapital/långfristiga skulder>1. Är det något jag har missat eller är det engelskan som brister?

 3. Det var jag som läste din text fel. Jag formulerar kriteriet…

  omsättningstillgångar > totala skulder

  … vilket är ekvivalent med att

  rörelsekapital > långfristiga skulder

  … eftersom rörelsekapital = omsättningstillgångar – kortfristiga skulder. Mitt öga slant och jag trodde att du missat att ”net current assets” inte är detsamma som ”current assets”. :-)

 4. Ja just det, men då är vi överens! Jag blev orolig där ett tag eftersom jag kämpade och slet med terminologin i The Intelligent Investor som inte alltid är helt enkel i sitt språk :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *