Skåne-Möllan: Kommentarer på nyemissionen

Tags , , , Posted on 1 oktober, 2012Categories Skåne-Möllan

6 thoughts on “Skåne-Möllan: Kommentarer på nyemissionen”

 1. Personligen bedömer jag sannolikheten som störst för att detta är första steget till ett ägarskifte i Skånemöllan. Nuvarande storägartrio bör ju känna norrmännen sedan samarbetet i danmark. Skånemöllan behöver inte kapitaltillskottet så ur det perspektivet är det helt omotiverat.

  Avslutningsvis är aktien omöjlig att dels komma in i på vettig värdering och likviditeten är otroligt låg. Bolaget skulle egentligen må bäst av att vara onoterat, kanske i famnen på norrmännen framöver?

 2. Kul att läsa om Skåne-Möllan. Håller med om mycket, och jag var kanske lite väl positiv i mitt inlägg.

  Angående kvarnen så tror jag att den ursprungliga kvarnen kanske kör på maxkapacitet, men den nya tror jag spontant inte gör det. Detta talar i så fall för att det inte behövs någon ny specialkvarn i alla fall. Inte behövs heller egentligen något kapitaltillskott, så syftet kan ha varit generationsskifte. Kanske att norrmännen tar över som sagt, Så stora som de är skulle de kunna sluka Skåne-Möllan. Då är det bara att hoppas att de inte säljer sig för billigt i så fall.

  De borde verkligen göra en split för att få en ökad omsättningen, något som jag föreslagit till VD:n via mail, men har givetvis inte fått någon kommentar.

 3. Oskar: Om ägarskiftet kan det stämma, men nyemission verkar inte logisk då. Det finns nog något mer man planerar för. Sedan håller jag inte med dig. Nog för att likviditeten är låg, men generellt är det bara att inte köpa aktien då. Den gick ned omotiverat lågt i finanskrisen och det visar att även här kan marknaden vara lite galen. Passar om man vill ha väldigt säker DA. Vi får se om norrmännen lägger ett bud. Tror man får igenom det på 400-450 för att vara helt ärlig. Det är ärligt talat lågt för ett så bra bolag som kommer att visa så bra vinster framöver. Inte minst om man slipper skatten på utdelningarna!

 4. Gustav: Den nya kvarnen gör väl inte TTT-mjöl utan bara det nya NWT (eller vad det nu hette)? Det är ju TTT man exporterar och om den kvarnen går på max borde det väl vara bra ekonomi att bygga ut den? Placerar man den dessutom på en ”expansiv” marknad så slipper man dessutom fraktkostnaden.

  Sedan när det kommer till att göra en split så tror jag huvudägarna skiter fullständigt i det. Om de gör en (just nu) på pappret onödig nyemission så kommer de inte splitta aktien. Synd för oss småsparare! Jag har inte haft tid att jaga Anders (VDn) för jobbet krävde lite väl mycket tid. Nu är det hög tid att försöka igen!

 5. Martin:

  Norrmännen köpte en corner, dvs 10 %. Just 10 % är en viktig nivå i ABL för att kunna stoppa vissa beslut och ger vissa rättigheter. Att de inte fick någon styrelseplats trots sitt stora innehav kan bero på att de vill koka på ett bud utan att ha formell insyn i bolaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *