Skåne-Möllan: Kommentar Q2-2012

Tags , , , Posted on 23 augusti, 2012Categories Skåne-Möllan

3 thoughts on “Skåne-Möllan: Kommentar Q2-2012”

 1. Hej Martin!
  Är också lite förvirrad av rapporten. Positivt är att exporten verkligen tar fart, men om nu TTT -produkterna är de som ökar mest så tycker jag att vinsten och marginalerna borde ha varit bättre.

  Är det så enkelt att kostnaden för spannmål gått upp så mycket att det sänkt marginalerna mer än vad högre andel TTT-produkterna höjt den? Och är det möjligen förklaringen till att helårsprognosen är så låg?

  Men jag tycker liksom du att det hela är lite svårt att förstå, är inte heller med på hur exportsatsningen redovisas.

  Mvh
  /Gustav

 2. Hej Gustav! Förlåt för sent svar här på kommentarerna, men jag har haft en veckas semester :)

  Exporten kan ju endast vara i norra Tyskland, Danmark eller sydliga Norge då man inte fraktar mjöl. Det har redan för låga marginaler och har för låg förädlingsgrad. Det man exporterar borde vara just TTT då det är en unik produkt på Europamarknaden, men vem vet. Någon toker kanske köper standardmjöl?

  Det kan vara så enkelt som att priserna på råvaran stigit innan man hunnit leverera mjölet så man har i slutändan gjort en dålig affär. Jag gissar även att fraktpriserna kanske stigit lite och ätit av marginalerna där. Man kanske även har en större leverantör som pressat marginalerna och det kostar… Synd att de inte skriver varför. Det borde vara en självklarhet för aktieägarna tycker jag!

 3. Generell kommentar: mycket gediget och bra ifrågasättande analysarbete!
  För skånemöllan kan man bara konstatera att det är svårt att komma in för volymerna är små och aktien oförskämt dyr. Tyvärr verkar huvudägaren Sten K ha de tufft även i middag som också går dåligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *