Analys av Skåne-Möllan

Tags , , , Posted on 1 maj, 2012Categories Skåne-Möllan

9 thoughts on “Analys av Skåne-Möllan”

 1. Wow, vilken gedigen analys!

  Hade t.ex. missat deras pannkaksinvestering, som inte känns helt i linje med kärnverksamheten. Rätt liten och udda investering också, 500 000 kr. Tror att produkten i och för sig kan fylla ett behov för stressade småbarnsföräldrar. Konstigt att de inte skickade ut ett pressmeddelande när de köpte in sig i pannkaksbolaget? Typexempel på dålig kommunikation.

  Så Tyskland skulle kunna vara en väg framåt? Kanske, men kompetensen finns nog inte som du är inne på. Skulle gärna se att de jobbade vidare med t.ex. Nestle och gjorde extra nyttiga barnmatsprodukter utifrån MWT-metoden. Eller varför inte något särskilt nyttigt Havregrötsmjöl för vuxna? Vet inte dock riktigt vad man kan göra, men man får väl hoppas att fler produkter är på gång!

  Ska smälta analysen och se om jag får till några mer genomtänkta kommentarer än dessa.

 2. Ja, deras kommunikation är katastrofdålig. Deras VD svarar inte heller på mail och så länge man levererar bra resultat är det väl OK. Senaste kvartalsrapporten kräver fler kommentarer än två rader.

  Sedan tror jag inte Skåne-Möllan ska satsa på att komma ut i matvarubutikerna. Det är bättre att satsa mot brödindustrin eller som du säger, Nestle.

 3. Kul att du gillar den och Sten K Johnson är imponerande. Hoppas att han skriver en bok innan det är för sent :-)

  Jag köpte dem från Näringslivsregistret. Säg till om du vill ha dem själv (även om alla siffror står i excelen ovan).

 4. Näringslivsregistret – Jaha Ok!

  Men då handlar det om originala årsredovisningar/bokslut? eller är det färdiga siffror som du får i typ excel?

  mvh
  4020

 5. Näringslivsregistret ger bara ut scannade årsredovisningar som är signerade av styrelsen. Det är alltså PDF-filer som jag skrivit av. Tyvärr inget man lätt kan föra över till Börsdata :-(

 6. Ok! Tack för hjälpen. Bra att veta att det finns en källa när man behöver det. Vissa bolag är dåliga med historiska årsredovisning.

  När det gäller börsdata så görs den helt manuellt ändå :)

  mvh
  4020

 7. Jo, men de tar ut typ 20kr per årsredovisning så det är inte så billigt.

  Ouh, läggar du in all den datan manuellt?! Vilket hästjobb och tack för din insats för jag använder den väldigt ofta när jag gör överblickar på nya bolag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *