Uranbolag i Kanada: Denison Mines, Uranium One och Paladin Energy

Tags , , , Posted on 15 oktober, 2012Categories Jämförelser, Övriga bolag

9 thoughts on “Uranbolag i Kanada: Denison Mines, Uranium One och Paladin Energy”

 1. Uran ett tag sedan jag tittade på då jag gärna läser t ex http://www.321energy.com/ och liknande siter men då jag för stunden fick ta mina överstarka glojärn på mig för att läsa mina egna svar kan jag inte tillföra din analys någotting mer än att jag snarast måste gå till en optiker då jag har svårt läsa vad jhag postar? :( Ködre bilmacken och köpte de som var närmast fast de var fel då de skulle varit svagare ;))

  Tack för du svarade på min Caterpillar enda gången jag tar siffror från balance sheat är för få fram räntability där jag valt formeln Resultat= Ebit/(Total asset – Current Liabilities)

  Jag upplever det är en smaksak hur man beräknar det men valde den varienbten för räntabilitet för egen del.

  Jag är självklart vidöppen för förslag men kan bara lära mig vart efter.

  Har turen Caterpillar ingår i utbudet aktier hos min FX-leverantör så troligtvis blir första testen rent TA och en möjligt köp $94 or better with close stop .

  Jag är drucken *sorry* lägger ner för tillfället ochb hoppas det blivit någelunda rätt.

  Gör gärna en av dina analyser på Cat, när jag ser hype-US ptja???

  Bolaget säkert ok vad vet vi?

  MVH
  Rune da amatur

 2. Hej Rune. Vi får se om jag tar en titt på Caterpillar någon gång. Det finns ett par bolag före i listan i alla fall :-) Angående uran så är det lite intressant, men problemet med alla råvarubolag är att värderingen beror så kraftigt på priset på råvaran och var uranpriset är på väg tycker jag är oerhört svårt att veta även om ”kärnvapenuran till kärnkraftsuran”-programmet upphör snart. Det möts av en kraftig ökning av uranproduktionen, inte minst från de bolag som jag har skrivit om. Paladin, Uranium One och Cameco står för en riktigt stor andel av totala produktionen och alla ökar produktionen kraftigt.

 3. Tänkte läsa lite uran artiklar under helgen som kommer den mesta tiden denne veckan har gått åt stirra på valutagrafer.
  En jag sparat till helgen: http://oilprice.com/Finance/investing-and-trading-reports/Invest-in-Uranium-Stocks-and-Watch-Prices-Soar-An-Interview-with-Jeb-Handwerger.html

  Inte superviktigt med Cat även om det hade varit kul jämföra.Tror det snart dyker upp analyser eftersom de nyligen hade en rapport och bortsett från ett eventuellt presidentrally behöver man nog inte hasta in i aktien om man tänkt vara långsiktig.

  5 Nov(tror jag) kommer CPFL med rapport.

 4. Inte så enkelt som jag föreställde mig då jag hoppats finna något alternativ liknande t ex gdx/gdxj inom guld känner ni till något är det av intresse.

  Två etf:er som ser någelunda ut även om de inte gjorde mig lyrisk hade Market vectors http://www.vaneck.com/funds/NLR.aspx som gav intryck vara hyfsat koncentrerad på uran?
  Powrshares var en annan, deras portfölj innehöll ca 17% mer ”direkt” uran sedan mycket energi och utilities http://www.invescopowershares.com/products/holdings.aspx?ticker=PKN

  Global X Uranium (URA) får jag leta upp senare när bokstäver och siffror slutat dansa på min näthinna ;)

 5. Ja där ser man vådan av att ha för många bollar i luften NLR http://tmx.quotemedia.com/quote.php?qm_symbol=NLR:US som jag hade ett gått öga verkar ha lämnat kajen för tillfället?

  Jag läste intressant tweet i morse där skribenten påståd att just nu i S&P500 ligger placerarna(eller om det var de initierade) 200köp optioner för var 100 sälj vilket endast inträffat 14 gånger de senaste 5 åren och endast betytt uppgång i 4 fall så här långt. Låter logiskt de större placerarna vill ta hem vinster vid en topp och gissningsvis hedgar med köp optioner föreställer jag mig? Som sagt steg börsen 4 av 14 så helt uteslutet det drar förbi vad som kan te sig som en topp är inte uteslutet.

 6. Den som lever får se? :-) Uranaktierna ser ut att ha bottnat och studsat upp rejält på sistone men jag vågar mig inte på någon investering i gruvbolagen då det är lite väl mycket chansning över det hela. Jag ska ta mig en titt på Cameco så småningom som har ett kassaflöde (plus befintliga gruvor i drift) som täcker upp investeringar i nya gruvor, vilket är en styrka om priserna håller sig låga en längre tid.

 7. Hej Kenny, jag såg etiketten Uranium one och klickade. Detta inlägget är ju från 2012, men vad tror du om Uran nu och framöver? Och Cameco då som stor lågprisproducent i branschen?

  Jag har uppfattat indikationer på att Uran-priset kan vara på väg upp. DÅ saker som att Japan ska starta upp kärnkraftverk igen och att avtalet mellan USA och Ryssland om att använda gamla kärnvapens uran till elproduktion löpt ut i år tror jag.

  Vad tror du om Uran framöver? Och Cameco som sektorval?

 8. Hej hankman och kul att någon hittar lite gamla inlägg :-)

  Att kärnvapenuranet håller på att ta slut, att japan kommer att (måste) starta sina reaktorer snart, samtidigt som kärnkraften är på framfart i världen borde vara välkänt för marknaden. Därför är det konstigt att uranpriset är så lågt! Missar man något eller är uran bara impopulärt?

  Cameco är ju det säkra valet men senast jag sneglade, i höstas, såg det inte superbilligt ut har jag för mig. Det jag skulle fundera på är Camecos gamla kärnkraftverk. Hur länge håller de och vad kostar det att ersätts dem (ökade avskrivningar)? Annars är ju Cameco riktigt stabilt också vid nuvarande uranpris!

  Uranbolagen ger förstås lite mer hävstång på uranpriset men till större risk.

  Jag ska nog göra återbesök hos bolagen inkl Cameco :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *