AQ Group Q2-rapport 2012

Tags , , Posted on 18 juli, 2012Categories AQ Group

4 thoughts on “AQ Group Q2-rapport 2012”

  1. Själv räknar jag med VPA om 5,5 kronor för helåret. Då har jag tagit hänsyn till bolagets guidning för q3 och för q4 räknar jag med minskad omsättning y-o-y samt nettomarginal kring 6 %. Vidare är Q1 säsongsmässigt svagt historiskt sett, varför H2 borde kunna bli något bättre, även om ett orosmoment är en sjunkande orderingång, precis som du skriver. Det är ändå bra att räkna med 5 kronor för att vara konservativ i antagandena och för att ha en buffert vid felaktiga antaganden.

    Låt oss hoppas att dessa mellanår är slut för AQ, en utveckling som från 2003 till 2007 vore trevlig ;) Värderingen är aptitlig. Rörelsen, som genererar bra med pengar, tillkommer på den starka balansräkningen. Risken på nedsidan torde vara ganska låg i dagsläget.

  2. Caparzo; Intressant! Jag har själv inte försökt att ”finräkna” utan konstaterar mest att 5 kr borde man uppnå eftersom Q1 var så dåligt (och dessutom säsongsmässigt svagt som du säger). 5,5 kr/aktie blir ännu bättre! Jag räknar själv med bolagets 3-årsmedelvinst på 4,44 kr/aktie för att bedöma om bolaget är prisvärt (vilket det definitivt är kring P/E 10) och så länge det växer större än det så är jag nöjd.

    Jag instämmer i att risken i rörelsen är låg (går kursen under eget kapital så får man tacka och ta emot), även om uppsidan förmodligen inte är lika stor som under åren 2003-2007. Det skulle sitta fint med något riktigt lyckat förvärv vilket vi kan få se med lite flyt om konjunkturen går ner och AQ väljer att använda sin kassa.

  3. Helt obekant företag för mig och här ser man nyttan av läsa andras analyser/förslag.
    Gjorde en quickie i hittakursvinnare med modesta värden då jag föreställer mig en global nedgång någon gång inom 5 år när jag ”gissar”. Det ger då en vinst om 5 år på 6,22 och här kan man då ha åsikter om vinsten beror på ökad aktivitet eller inflation vilket jag själv då valt jämställa eftersom jag vid ett eventuellt köp uppdaterar vad FA jag kan. Ett köp vid 35 eller billigare känns intressant då blir även PB trevligt sedan har jag i nuläget framtida kurs om 5 år i spannet 60-75:-

  4. Rune; Att företaget är anonymt och obekant för de flesta (som inte jobbar industrin och har AQ som leverantör skulle jag gissa) är mest en fördel eftersom det förhoppningsvis ger upphov till lägre intresse och trevligare värderingar! En vinst över 6 kr per aktie om 5 år är inte orimligt (AQ var där och nosade 2008) och vid P/E 10 så är kursen säkert uppe där nånstans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *