AQ Group: Q4 & Q1 samt rapport från årsstämman 2015

Tags , , , Posted on 11 maj, 2015Categories AQ Group

8 thoughts on “AQ Group: Q4 & Q1 samt rapport från årsstämman 2015”

 1. Tack för att du delar med dig av erfarenheterna från stämman! Fint bolag, din värderingsmetod verkar klok (själv ser jag dock gärna på långsiktig ROE och P/B). Även P/S och långsiktigt rimliga marginaler kan vara en värderingmetod som jämnar ut konjunktursvängningar.
  Låter intressant med större förvärv, får bara hoppas att de inte tar sig vatten över huvudet. Om de kan bli mer involverade i kundernas produktion är det ju väldigt bra, något som bygger konkurrensfördelar.

 2. Stort tack för informationen! Information och analyser om detta bolag är knapphändiga. Jag har köpt in mig för några månader sedan och betraktar mig som en väldigt långsiktig ägare och vill gärna veta allt om bolagen jag äger. Tack för att du gör det här!

 3. Kul att du var på stämman! Kommer ihåg att det var någon investerare på scen under Avanza Forum 2011 som tipsade om AQ. Då hade det väl P/E 8 och kostade runt 50-60 kr om jag minns rätt. Då minns jag att marknaden ifrågasatte listan man var noterade på och att de inte hade några konkurrensfördelar utan var en ”simpel” underleverantör. Men bolaget är välskött och värden liksom kurs har tuffat på sen dess. Dessvärre köpte jag själv aldrig aktien :)

 4. Mycket läsvärt! Tack!

  Tänkte på två detaljer från min inläsning av bolaget i julas. Det ena är känsligheten för industriproduktionen (även om AQ brukar klara nedsidan riktigt bra). Den andra var att det som verkade vara bolagets verkliga specialitet – kvalitetsstyrning – inte berördes så mycket av ledningen (i din genomgång). Vore intressant att veta om deras mycket goda rykte håller i sig även när en hel del outsourcas. Både Indien och Kina verkar inte helt enkla att hålla produktionen på svenska bolags kvalitetskrav.

 5. Gottodix: De pratade om att kvalitén hade ökat under året och hade utvidgat sitt sätt att jobba med det. En anställd (ung, svensk ingenjör) berättade kort om hur de jobbade med det och det verkade spontant som att man börjar ha en bra process med det.

 6. Är det verkligen bra att AQ skall ha en treasury avdelning? Skall de ha en kille som försöker hitta nägra % större avkastning på kassan? Jag tycker det är bättre om den nya finanschefan tar hand om detta…

 7. Marcus: Nu underskattar du vad en Treasury-avdelning kan åstadkomma! De kommer se till att valutaflödena in täcker valutaflöden ut, sätta upp en bra bankstruktur med cashpooler så att man slipper växla mellan bolagen, minska risken i större kontrakt genom valutasäkringar (beroende på vilken policy man sätter) och så vidare. Den nya CFO verkar vara en driftig kvinna (gillade hennes driv på årsstämman och hon tog plats i positiva ordalag) men jag tror att hon har alldeles för mycket att göra som det är. Hon kommer självklart vara den som godkänner deras finansiella policies. Så jag tror Treasury-avdelningen kommer att spara åtskilliga miljoner och tjänat in sig själva efter två månader :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *