Lollands bank: caset har försämrats

Tags , , Posted on 14 november, 2014Categories Lollands bank

8 thoughts on “Lollands bank: caset har försämrats”

 1. Jag läste rapporten redan när du delade den på (tack!) Twitter och BankNordik känns lite bättre även om det är långt ifrån strålande. Däremot förvånades jag av att Nordjyske bank saknades i rapporten vilket var lite synd.

 2. Hej Kenny,

  Ja 2014 blev ett förlorat år. De stora nedskrivningarna får man nästan skylla på Finanstilsynet som inte verkar ha gjort sitt jobb ordentligt när de var på besök i Vordingborg, före sammanslagningen med Lolland.

  Jag behåller mina aktier ett tag till även om tålamodet är något sämre nu. Vill inte sälja när det snart är dags att skörda, om man ska tro på Anders F. Møller.

  Det kom förresten en artikel om Lollands Bank i finanswatch idag som jag tyvärr inte kan läsa då jag inte är prenumerant, den verkar dock ha lite positiva tongångar (av att döma från inledningen).

  Mvh

 3. Aktieingenjören,
  Nordjyske tycker jag utvecklas enligt plan och BankNordik ser också bra ut. BankNordik är ett case som har utvecklats till det bättre om man jämför med ett år bakåt i tiden. I princip alla nyckeltal går åt rätt håll och priset går åt det motsatta hållet. Sådant gillar jag! Lollands går däremot åt fel håll just nu…

  Nordjyske finns med i rapporten. Ctrl+F så hittar du dem! Betydligt lägre skuldsättning än snittet!

  Zen,
  Ja, vad man kan se från artikeln så säger de att kostnadsbesparingarna börjar bita. Det är ju bra och det säger Möller även i Q3:an.

  Mitt tålamod är kort om en VD skriver att det krävs att saker och ting förbättras i Ryssland för att nedskrivningarna ska avta. Då kan det se mörkt ut ett tag framöver också så jag är rädd för att skördetiden har flyttats fram lite i tiden.

 4. Trevligt att Nordjyske ligger en position bättre än konservativa Handelsbanken när det kommer till kundernas finanser :) Att Nörresundby ligger ännu längre ner bådar gott inför en eventuell fusion – men den verkar väl ganska avlägsen just nu.

  Tråkigt att Lollands går knackigt, förvärv kan ju vara väldigt knepiga men man kan hoppas att ledningen har varit konservativa med nedskrivningarna i år, även om det lika gärna kan vara tvärt om. Oväntat att Ryssland skulle påverka så mycket! Är det jordbrukskunder som exporterar dit eller?

 5. Finansnovis,
  Ja, det är häftigt. Att de var konservativa hade jag förstått, men inte så konservativa :-)

  Både jag och Lollands ledning hade nog underskattat svårigheten med förvärvet. Att de är konservativa är jag inte säker på – vid senaste tillsynsbesöket blev det kraftigt ökade nedskrivningar vilket är oroväckande inför framtiden. Det måste vara jordbruket som tidigare har gått till Ryssland ja. Jordbrukare med pressad lönsamhet och hög skuldsättning som lever på marginalen hade nog gärna sålt sina varor till Ryssland istället för att se utbudet skjuta i höjden och priserna åt motsatt riktning.

  Och fusionen är bara att glömma. Det verkar högst sannolikt att Spar Nord köper upp Nörresundby men det tror jag är bra för alla parter. En aktör mindre där uppe är ett steg i rätt riktning. Nordjyske hittar säkert någon annan bank att fusionera med, det finns ju ett myller av banker där uppe!

 6. Ja, men synd ändå när Nörresundby verkade så stabil och kompletterande. Intressant utveckling. Vi får hoppas avskrivningarna fortsätter gå åt rätt håll för Nordjyske =)

 7. Tjena Kenny!
  Har följt din blogg i ett par månader nu och tycker du är väldigt inspirerande, har dock aldrig kommenterat förrän nu.
  För ca 1 år sedan gjorde du en/två analyser av Deutsche Bank. Sedan dess har deras kurs nästan halverats till ca 30 USD från ca 50 USD när du gjorde analysen.
  Har du någon koll på bolaget idag något år senare och vad är i så fall dina tankar?
  Vet att det kan vara farligt att tänka ”too big too fail” men i det här fallet känns det ju som att det är ett alldeles för stort företag för att det förr eller senare inte ska gå att vända på skutan och att det långsiktigt borde vara en lönsam investering?
  Tack för en bra blogg! /Robin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *