Aktiefokus fyller fem år!

Tags Posted on 28 oktober, 2014Categories Allmänt

23 thoughts on “Aktiefokus fyller fem år!”

 1. Hej och grattis till 5 års dagen!

  Vad tror ni om Nordjyske bank och Nørresundby bank? De ska ju slås ihop om inget kommer i mellan och hur blir fördelningen osv?

 2. Tack, tack och tack alla!

  S&U,
  Vi har en trigger med lite villkor som säger att vi lägger ned direkt om börsen går ned med än 7 % på en dag, 10 % på en vecka etc. ;-) Skämt åsido, det är i nedgång det kommer bli riktigt intressant på många olika plan! Många fyndlägen men också pressat läge psykologiskt.

  danska banker,
  Jag är positiv till fusionen (skrev här https://www.aktiefokus.se/2014/02/det-myllrar-av-banker-pa-nordjylland/ att de skulle vara en attraktiv fusionspartner för Nordjyske men av dåvarande uttalanden var det inte aktuellt) men jag har inte förstått om den verkligen kommer gå igenom. Vad jag förstår så har Spar Nord bank sagt att de kan blockera fusionen så vi får se hur det går. Om den går igenom så tror jag i alla fall att det är positivt. Både för att det finns lite synergier att hämta plus att alla aktörer i banksektorn på Nordjylland förmodligen mår bättre på lång sikt av att det blir lite färre aktörer än de dryga tjugo som finns där nu.

  Villkoren ska väl redovisas nu i dagarna har jag för mig? Har inte läst något om det men jag bekymrar mig inte utan tror att båda bankernas aktieägare kommer att bli nöjda.

 3. Hej Kenny,

  Avkastningen på floaten sänkte Protectors resultat, fast tillväxten var i alla fall bra!

  Vilket land tror du att Protector funderar på att gå in i? Finland?

  Mvh

 4. Hej,

  Har precis hittat tillbaka till stockpicking igen och har spenderat många timmar på bla din blogg. Har funnit mkt intressant att läsa om. Jag vet att du aviserat att du inte ska annonsera specifika köp/sälj av aktier längre, tråkigt. men jag undrar om du kort skulle kunna speca vilka av dina innehav/bevakningar du
  finner köpvärda just nu?

  Tacksam för svar och stort tack till en mkt bra blogg.

 5. Kim,
  Högst upp på sidan i menyn finns en länk till både min och Martins bevakningslistor. Där kan man se vad vi spanar efter och vilka priser vi tycker är OK :)

  Tack för din kommentar och för att du läser!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *