Det myllrar av banker på Nordjylland

Tags , Posted on 2 februari, 2014Categories Den danska bankmarknaden

6 thoughts on “Det myllrar av banker på Nordjylland”

 1. Tack Kenny för ännu ett intressant och lärorikt inlägg.

  Man visste ju att konkurrensen i stora delar av Danmark är mycket hård (med tanke på det antal banker som finns i landet), fast jag trodde inte den var så här extrem i Nordjyskes fall!

  Mvh

 2. Du har gjort ett hästjobb igen. :-)

  Ja det är den här känslan man får när man åker runt på landsbygden på Nordjylland. Det verkar finnas ett bankkontor för varje mjölkpall.

  Det skulle vara intressant att veta vad som historiskt skapat denna situation.

  Sen är ju många av dessa småbanker förvånandsvärt välmående. Det känns som dom verkligen är en grundpelare i dom samhällen dom verkar i. Som en förlängd arm av byalagens strävan att stötta varandra för bygdens bästa.

  Nä. Nu drar jag till sol och värme. Får ta en titt på hur Santander integrerar med folket i Spanien.

 3. Zen,
  Exakt! Någonstans ska alla dessa ca 90 banker finnas och det visade sig vara på Nordjylland ;-) Jag vågar inte tänka på hur det såg ut för sex-sju år sedan när det fanns närmare 150 banker i Danmark…

  kalle56,
  Ja, bankerna verkar välmående på Nordjylland. Det var min uppfattning också efter några stickprover bland de mindre (Dronninglund och Sparekassen Vendsyssel). Något enstaka förlustår kanske under de senaste fem, men annars påminner de en del om Nordjyske med starka finanser. Det är nog inte tal om några räddningsaktioner utan det är starka banker som inte har någon större brådska att agera.

  Ha det så trevligt nere i Santander-land ;-)

 4. Innan Brålanda blev utsuget fanns där fyra banker vill jag minnas. Tyvärr är det norm i Sverige idag – att vara utsuget.

 5. kgb35,
  Om antalet bankkontor är ett tecken på utsugningen så är nog Danmark på väg att gå samma öde till mötes :-)

  finansnovis,
  Ja en enorm skillnad! Jag brukar grubbla på vilka småorter med under ca 2000 invånare som har bankkontor och det hör absolut inte till vanligheterna att det finns fler än ett! Även om det inte har hänt ett dugg med Nordjyske det senaste året så är det lite spännande under ytan.. :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *