Uppföljning av Starbreeze

Tags , , Posted on 10 augusti, 2014Categories Starbreeze

29 thoughts on “Uppföljning av Starbreeze”

 1. KING:s P/E ligger på 10,7 (på 2013 års resultat)

  De gjorde net profit på 568 mUSD och har idag BV på 6,1 bnUSD.
  http://www.nasdaq.com/symbol/king
  http://blogs.wsj.com/digits/2014/02/18/king-digital-in-ipo-filing-crushes-it-on-revenue-profit/

  Vad ditt avkastningskrav kan är kan inte jag säga något emot, men jag anser nog att PAYDAY-franshiset kommer växa under lång tid och med ökade marginaler blir kakan Starbreeze. Skippar man förläggare och erhåller samma försäljning hamnar vi kring 300 MSEK i oms första året. Och då får nog övrig portfölj ett uppsving nog att ge EPS på 2 kr. Sen växer det vidare. Jag kan nog anse att dagens P/E 5 på den vinsten som gett dir.avk på 20 % är väl lågt. Absolut som det finns ganska bra potential för att tex även STORM säljer och att franchisen växer.

  PD1 har dessutom sålt ca 2m ex.
  PD2 uppemot ca 4 – 5.

 2. Mozzez: Se där! Google Finance verkar vara fel och även min standardscreener.

  När det gäller min värdering är det just det du skriver. Det går inte att argumentera mot två godtyckliga gissningar (vilket investeringar egentligen är). Om jag tror att vinsten är uthållig på en annan nivå än den satta så kommer jag justera mina riktkurser. Just nu är inte ens 1 kr realistiskt för 2013/2014. Nästa år är det enligt min uträkning utmanande så då pratar vi över två år fram i tiden i ett snabbväxande bolag på en osäker marknad. Nej, den gissningen är jag inte villig att göra utan det är i så fall snarare sänka vinsten ned mot 0,8-0,9 och vänta och se. Kursen på 10 är inget fynd och det finns då bättre aktier.

  Sedan är det konstigt att du försöker hypa upp kursen. Om man gillar ett bolag så till den milda grad du gör så borde du vara tyst och sedan köpa aktier för varje krona du kan spara ihop till. Då vill du inte ha en hög kurs heller. Det finns bara två fördelar med en hög kurs ur ett investerarperspektiv och det är om man ska sälja sina aktier eller om bolaget gör omvända förvärv. Inget av det är väl aktuellt?

 3. Jag anser mig diskutera och värdera bolaget utifrån rimliga prognoser och värderingar.

  Då Starbreeze är en uppköpskandidat vet jag att ett uppköp kan döda min investering. Hade till exempel ATVI köpt Starbreeze (då de vet hur marknaden fungerar) hade budet inte behövt ligga högre än 8 SEK om det kommit för en dryg månad sedan. Idag hade det kanske landat på 12 SEK.
  För ATVIs del hade dock bolaget förbättrat deras marginaler och höjt vinsten och med jämförelsetal hade bolaget varit värt p/e 25 för dem, minst.

  Däromkring anser jag att aktien skall handlas för att inte marknaden skall godkänna skambud.
  Min övriga bevakning syftar till att ge en rättvisande bild av bolaget där även dess stora potential får utrymme.

 4. Mozzez: Starbreeze ”har alltid” varit en uppköpskandidat men det har aldrig hänt. Efter The Darkness såg bolaget ut som ett riktigt hett bolag :-) Igag har Starbreeze har 50 anställda och är alltså extremt personberoende så gillar inte bröderna Andersson budet så går det inte igenom. Får inte köpare med sig kunskapen så det spelar ingen roll vad Starbreeze är värt för de kan inte fortsätta leverera som de gjort. Det går alltså säkert att pressa upp budet mot 13-15 kr men det är sådan extrem spekulation att det troligtvis inte kommer ske!

 5. Det är skillnad på bolaget nu och bolaget då.
  Då var de work-for-hire som man kunde suga ut och få all royalty från. Nu har de egna IPn och stora intäkter som alla förvärvsväxande bolag skulle vilja ta in.

  Allt är till salu till rätt pris, men några 13-15 kr blir det inte. 20 – 25 i dagsläget och 30 när Storm slagit.

 6. Mozzez: Du får visa mig ett uppköp av spelbolag för de multiplarna för jag hävdar blankt att det inte finns en enda förläggare som är villiga att köpa Star för 20-25kr. Star måste enligt sälja 8 miljoner exemplar per år om de inte lyckas kapitalisera på IPt i något maner som är värre än Angry Birds för att nå upp i de fantasinivåerna.

 7. Lite reflektioner: glädjekalkyler (300 MSEK) i all ära, men för en som inte ens har hört talas om Payday eller Payday 2 så låter det osannolikt. Att då sätta hoppet till att ”Storm” (aldrig hört talas om heller) kommer att bli en braksuccé låter ganska våghalsigt i mina öron. Vad säger att det inte blir samma fiasko som med Syndicate (som jag hade hört talas om! testade även demon och det var rätt kass). Det finns hundratals andra spelstudios där ute som också försöker göra Storms eller Paydays till succéer. Varför ska Starbreeze lyckas gång på gång, bara för att de har lyckats en gång nu (one-hit wonder)?

  Men vad vet jag? Det jag vet är dock att den med högst röst och störst framtidsförhoppningar inte alltid har rätt. Själv skulle jag ta mig en allvarlig funderare på nedsidan i aktien. Vad händer om Storm och PD3 floppar? Är aktien värt 15 kr då eller är den värd 1,5 kr?

 8. Väldigt nyktra kommentarer från både Martin och Kenny. Även om jag inspireras av Mozzez hängivenhet till sitt investerande så tror jag det är dags att plocka bort skygglapparna och titta på hela historian. Uppsidan är inte vad den en gång var och nedsidan har blivit betydligt större. För att inte ens börja prata om sannolikheter för olika utfall.

  Jag är häpen av naiviteten i Mozzez kalkyler, och då har jag ändå själv ägt många förhoppningsbolag tidigare.

  Mvh,
  Snåljåpen

 9. Jag valde att skjuta ut mig idag. Oerhört nöjd med kursutveckligen från dryga 2 kr till nästan 10 kr. Stort tack till Mozzez för ditt ivriga argumenterande för aktien och bolaget. Utan dig hade jag aldrig börjat titta på bolaget och missat den här fina affären.

  Idag tycker jag att risken på nedsidan är större än möjligheterna på uppsidan. Jag har haft fel många gånger förut, men valde denna gång att kliva av. Kommer att fortsätta att följa aktien framöver och det är inte alls omöjligt att jag går in i den igen.

 10. Martin: DICE köptes för P/E på drygt 15, men deras marginal var en bråkdel av vad Starbreeze är idag. Faktum är iallafall att om tex ATVI värderas till 25x vinsten, så kommer vinsten Starbreeze generera också värderas till 25x, så för ATVI är bolaget värt upp till 25x vinsten, om den kan visa sig uthållig.
  Bolag som köpts till dyra P/E tal finns det dock gott om, google och facebook har stått för ett antal sådana under senaste åren.

  Ni andra: Ja, det finns risk att spel floppar men det finns även potential att spel växer. En prognos bör därför läggas.

  Tre stabiliserande saker dock:
  Upp till 100% förbättrad marginal på varje sålt spel genom självfinansiering.
  PAYDAY-franchiset är etablerat, vilket innebär att det kommer växa vidare.
  Kunbasen växer för varje dag.

  Ni har valt att inte ta bort era skygglappar och bara kolla på risken, medans jag skapar en rimlig prognos där potential vägs mot risk. Ni kommer därför missa Starbreeze, men att ni skall uttala er om bolaget utan att ha en tillstymmelse till kunskap/fakta att luta er mot, det tycker jag är olyckligt.

 11. Mozzez: DICE så är P/E 15 där de får en dubbel effekt värt mindre än P/E 15 eftersom de med EA-uppköpet gick till självfinansiering så jag förstår inte varför du nämner dem. Det motsäger ju det du vill säga. Google och Facebook köper inte TV-spelbolag så det är snicksnack. Ge mig ett bolag som Star så du har en vettig multipel. Jag tycker Kings P/E 10 verkar rimligt idag att jämföra Star med.

  Sedan när det gäller din kommentar till de övriga så fungerar inte förolämpningar. Du måste argumentera med siffror om att nedsidan är begränsad, inte åsikter. Så som du argumenterar framstår du som en fanatiker så gör en tydlig kalkyl, hitta något vettigt att jämföra bolaget med och därefter argumentera utifrån den. Starbreeze är jättesvåra att räkna på eftersom de är så begränsade med sina siffror och de har ingen bra peer. Alltså måste du försöka ge de övriga detta för att ge tyngd i din argumentation. En spelutgivare, facebook eller något annat gigantiskt bolag är inte något man kan jämföra dem med. King är egentligen också fel i och med deras storlek.

 12. Bra inlägg och mycket intressanta åsikter men jag saknar en viktig del. :)

  PD2 kommer att släppas till PS4 och Xbox One, det missas helt i de flesta prognoser! Utbudet av spel är ännu ganska klent och det finns alla förutsättningar i världen att PD2 kommer sälja riktigt bra där.

  Lägg sen till den förbättrade marginalen och den ökade kundgruppen samt förmågan att helt och hållet påverka sin försäljning via Steam. Med det menar jag att man har makten att med hjälp av pulser öka omsättningen med flera hundra procent vilket har visat sig fungera otroligt bra.

  Övertygad om att PD2 kommer fortsätta dra in pengar ett bra tag framöver, vi har ännu inte sett någon 90% rea på PD2 såvitt jag vet och det kan smälla till bra i kassan. Inom kort är det troligt att SB kommer att ha PD2 på PC/PS4/XBone samt då en uppföljare att leva på samtidigt och då känns 150M i ren vinst inte så omöjligt längre.

  Tack vare de förbättrade marginalerna samt den stora kundgruppen tror jag att man har råd att ”floppa”. Säg att spelet säljer 50% sämre än PD2 gjorde vid release så lär siffrorna vara likvärdiga..

 13. Martin: Hela mina hemsida och senaste 2 årens historik på Placera diskuterar detta. Att jag inte kan få med en hel analys i ett kommentarsfält får du ha överseende med.

  I bristen på – vad ni anser vara en jämförbar peergrupp – har jag baserat värdering på utdelning. Det är förstås en subjektiv bedömning men dir.avk på 5% om hela vinsten delas ut ger p/e 20. På en 100 msek vinst varje år ger det en värdering på 14 sek. Med den utveckling vi ser ger enbart Payday 3 om 2-3 år en genomsnittlig vinst på 100 msek. Därmed finns det en hög potential i övriga produkter, nya såväl som gamla. Därför anser jag att p/e 20 är en rimlig nivå som base-case.

  P/E 20 är också vad man, sett till de siffror Starbreeze levererar, kan förvänta sig finna i bolag med samma siffror.

  Flertalet gånger har jag undrat hur ni kommer fram till era siffror. Ni har inte redovisat en försäljningsprognos. Satt P/E tal utifrån eget tyckande och inte förankrat mot något annat bolag. Ni avslår peer-gruppen av anledningen till mindre diversifierad portfölj, medans jag förklarat att bolagen är lika beroende av sin främsta titel för att visa vinst och att vinsthistoriken inte är stabil.

  Jag anser att bevisbördan ligger på er, jag har vänt på varje sten för att ge en, utifrån marknaden, rimlig prognos. Ni gör högst subjektiva bedömningar och kan inte relatera till något annat bolag.

  Kom med hård fakta, jämförelser och statistik med relevanta objekt. Och med tanke på din ansats om King men med fel P/E bör ju jämförelsen med Starbreeze uppdateras.

  Och att jag förolämpar genom att uppmärksamma detta får stå för dig, men jag anser att hetsen mot ”forumtrollen på placera” och än mer personligt utmålande av mig som en fanatisk, naiv haussare utan verklighetsförankring, är en betydligt större förolämpning av någon som undersökt och redogjort för i stort sett varje frågeställning med referenser och jämförelser.

  King är en intressant jämförelse men ingen peer. King är värderat till p/e 10 på en global världssucce som inte kan växa mer än vad marknaden växer. Starbreeze ligger på 5 % av en motsvarande succé (GTA V).

 14. Jag menade alltså kommande räkenskapsår (det som påbörjades i juli alltså).

  Årets resultat lär väl hamna på någonstans runt 115-130M och jag tror att det finns goda chanser för att nästa år hamnar även i samma nivå.

 15. Ok, tack. Då förstår jag. Jag delar inte den uppfattningen och sålde därför av hela innehavet. Hoppas för er andra att jag har fel och att det går så bra framöver. Mitt resonemang är helt enkelt att det är för mycket osäkerhet för nästa år och då väljer jag att kliva av.

 16. Angående bevisbörda så måste man utgå från att hellre avstå än att investera i ett bolag. Det finns tiotusentals bolag att investera i och man kan inte köpa aktier i vartenda ett bara för att man inte lyckas hitta skälen till att inte göra det. Det är tvärt om – med begränsad tid måste man sålla bort 99 % direkt för att gräva djupare i det intressanta som blir kvar. För mig faller Starbreeze bort bland de 99 %.

  Så nej, det vilar ingen bevisbörda på den som avstår. I värsta fall missar man något bra medan man letar efter något bättre men i bästa fall fungerar sållningsprocessen precis som den ska.

 17. Mozzez:
  Att basera ett bolag efter utdelning när det inte finns en policy eller någon historik gör att det hela blir väldigt, väldigt konstigt. Naturligtvis är utdelningen det som driver en aktiekurs, men det blir konstigt. P/E 20 är ett högt tal och du kommer inte ha kvar mig på den nivån, eftersom det finns bättre bolag på den höga nivån. Det blir, när man hållit på med aktier under väldigt många år, inte seriöst.

  Starbreeze har levererat bra siffror i ett år. Du har 16 år emot dig då det varit en skitaktie med flera nyemissioner, galna gamla ägare som hade hyrbilsferraris och de som en gång i tiden var med från start har fortfarande inte fått tillbaka sina pengar! Självklart vet vi två att de bytt modell, men den har ett lyckat spel att visa upp och två OK (PD1 & Brothers) samt att majoriteten inte vet att Star bytt modell och förstår inte skillnaden mellan fysisk och digital försäljning. Att anta att varje spel ska sälja som PD2 kommer du inte övertala alla om och inte mig heller.

  Om vi ska prata peer-grupp så är det ett problem med att Deadline Games inte finns kvar, att Funcom gör MMO, att King.com gör mobilspel samt att G5 gör mobilspel och ger ut spel. Så när du jämför med EA och de andra utgivarna så har de ett bredare spektra av spel. De faller inte om ett spel floppar, även om det skadar deras försäljning (och nu bortser vi från GTA till Take Two osv som har budgetar som är så stora att man tuppar av).

  Så Starbreeze har ingen optimal peer så även om du jämför ett äpple med ett gäng päron så kommer äpplet inte bli ett päron. Det går inte att jämföra dem, eller jämföra ett snitt. Lägg på det att dessa bolag är noterade på en annan marknad där situationen är en annan eftersom de kan ha stora indexfonder som måste ha med dem, eller liknande. Med andra ord – du har ingen perfekt peer. Det jag anser är bäst är King med argumenten att de har en succé som genererat stora vinster samt en stark balansräkning. De har bevisligen P/E 10. Sedan räknar jag med att de som läser analysen även läser kommentarerna kring inläggen så kommer inte uppdatera P/E 4 på King ovan. Jag skrev mycket väl att jag inte kollat närmare på det så köper man bloggar rakt av så får man skylla sig själv!

  När det gäller min försäljningsprognos så finns det ingen. Brothers var ett nytt IP så Storm kanske ska sälja som det eller ska man jämföra det med gamla Payday 1? Jag har inte kompetens att göra en vettig gissning på det hela. Så jag gjorde min simpla kalkyl i det här inlägget för att ge mig ett riktmärke på vad som krävs för att uppnå en viss vinst. Tror jag de kan kränga närmare 2 miljoner exemplar? Ja, det tror jag så därför blev min uppskattade, hållbara, vinst 1 kr. Däremot när jag sett dina siffror på 4 miljoner exemplar där hälften är för fullpris så pratar vi om att Payday ska bli en utmanare till COD eller Battlefield och här tror jag helt enkelt inte att Starbreeze kan leverera en produkt på den nivån. Det är att hela produktionen är en nivå för dålig emot de riktigt stora. Att jämföra med GTA går bara inte eftersom GTA är ett fenomen.

  Pratar vi Avanza är det ingen som jag håller högt som tar det seriöst. Spekulationer kring en nedräkning är lite som att läsa guldtrådarna på Börssnack. Jag tror Avanzaforumet skadar Starbreeze och ser man ägarlistan för Starbreeze är det faktiskt illa att 20 % av aktierna ägs av en kapitalförsäkring. När det gäller dig personligen så tycker jag du gör ett bra jobb (inte minst med tanke på att du bara är 23 år) med att spekulera i försäljningen, men du har inte samma avkastningskrav som jag har på aktier. Jag räknar inte heller med en försäljningssiffra över 2 miljoner eftersom en flopp kan ge en försäljning på 50 000 ex om man har otur. Alltså räknar jag själv och du får gärna ge feedback på kostnadssidan av min formel eftersom den är ytterst förenklad.

  Sedan kring mitt avkastningskrav som är på 15 %. Hur är det satt? Riskfriränta/inflation+BNP-tillväxt+Riskränta(tänk vad en obligation till den borde vara på)+Småbolagspremie+Hög skuldsättning+en bra marginal = 15 %. Jag gillar inte att krångla till gissningar, men 15 % gör att jag köper på ca P/E 7 på en vad jag bedömer hållbar estimerad vinst (som justeras när jag anser att så är fallet). Säljer gör jag när jag anser att den blivit för dyr för sitt eget bästa och P/E 20 på Star är garanterat sälj för mig. Då tar jag pengarna och hittar något annat som är trevligt. Faller aktien kraftigt tillbaka utan egentlig anledning så kommer jag nog köpa in mig igen.

  Hoppas du fått svar på dina frågor samt hur jag räknar på bolag. Dessutom hoppas jag att du ser det här som bra feedback på hur du kan utveckla dina analyser och veta om de motargument som uppstår för någon som inte delar din, i mitt tyckte, optimistiska syn.

 18. Tack för den kommentaren. På de punkter jag inte håller, får vi bara acceptera våra olika åsikter.

  P/E-talet är en stötesten. Kommer en utdelningspolicy kommer mina p/e tal vara mer motiverade som värdering än dina är min tro. Och som du själv skriver, Starbreeze går inte under om närmsta spelen floppar, de har en stor kassa. Kolla gärna på TTWO under dess utveckling av GTAV, stora förluster mellan spelsläpp.
  Men någon perfekt peer-grupp finns det inte.

  Jag tror inte att forumet skadar aktien. Om man kan sålla lite i informationen tror jag att det är det mest kunskapsdrypande forumet på svensk börs. Och även om de spekulerats om whats next, kommer nog grund spekulationen visa sig sann de närmsta dagarna. Att det är STORM som kommer alltså.

  Jag kommer snart släppa en analys av spelarbasen som jag tror du kommer finna intressant. Det kommer väl gå att diskutera slutsatserna, men datan i sig går inte att förbise och bör användas som underlag vid prognosberäkningar. Kika in min hemsida under de närmsta dagarna.

  No hard feelings från min sida, jag vill bara säkerställa att Starbreeze bedöms objektivt. Jämför man med fel saker kan det förstås bli knas ändå (och det är upp till var och en att bestämma), men jämför man inte alls, så anser jag att det är en subjektiv bedömning som inte går att ta på allvar. Och att avslå en objektiv bedömning för varför jämförelsen sker med fler saker, skall en objektiv diskussion föras kring detta.

  Lycka till med dina investeringar!

 19. Jag begriper inte riktigt.

  Framförallt 1 framgångsrikt spel, genererar kassaflöde, dra ut en beräkning på p/e 20-25.

  Det hela är lite för.. Jag vet inte. Ingen hänsyn tas till den verklighet som kommer finnas för bolaget och de svårigheter som kommer att finnas och den osäkerhet det innebär. Vill man göra en totalt meningslös uträkning så visst.

  Sitter lite och går igenom Unibet nu. Jag förstår ju att det varit VM och det var engångseffekter i Q2 resultatet men skulle jag göra som Starfansen skulle jag dra upp lämpligt p/e sett till tillväxten från Q2 2013 och spänna bågen. Problemet är bara att det inte säger något. Men vill man göra det lätt för sig så.

 20. Rille: Mer zombies! Trodde marknaden var mättad på zombiespel men jag har antagligen fel. Det positiva är att man nog ska släppa Storm och PD3 innan vilket bör innebära att man ska släppa något av dem inom en snart framtid. Tre spel samtidigt är nämligen väldigt många. Blir kul att se Q4 om några veckor och sedan stämman!

 21. Vi är några som inte heller riktigt hänger med i dina och Snåljåpens beräkningar. Antingen är ni inte vana vid spelbranschen eller så är ni direkt ignoranta mot hur den fungerar och hur Starbreeze har lyckats kapitalisera på Payday IP:t.

  Efter gårdagens nyheter lär det väl knappast vara någon som tvivlar på att ett P/E om 11 är motiverat med två och eventuellt tre nya spel under de närmsta 30 månaderna.

  Läs gärna våra två inlägg om Starbreeze här:
  http://anonymaanalytiker.com/

 22. AA: Jag kan spelbranschen väl och jag kan digital distribution ännu bättre, minst sagt. Det är därför jag är aktieägare och Star just nu är mitt största innehav. Däremot hur vi värderar aktier är nog olika. Jag tycker inte att ett spel är tillräckligt för att motivera P/E på över 20 som varit snack tidigare här bland kommentarerna. När det gäller en köpkurs så är jag defensiv i mina investeringar eftersom jag vill ha ordentlig avkastning där chansen att lyckas är stor. Starbreeze var i mina ögon köpvärd till 7 kr eftersom uppsidan blir så enorm då (baserat på vad jag anser är en stabil vinstnivå och det är om ett mindre spel säljer ca 2 miljoner ex). På P/E 11 är Starbreeze nog också köpvärd men jag tycker uppsidan är mindre än för annat.

  Det som är intressant är att man bränner kassan på ett AAA-spel istället för att ge en utdelning. Det är tur att huvudägarna är de som ”drabbas” hårdast av detta och förhoppningsvis vet vad de gör. Jag vet inget AAA-spel (utan att kolla upp det iaf) där det här gjorts så det är modigt att de förlitar sig på att de är så pass skickliga på digital distribution. Det som är konstigt är att de inte försöker utnyttja sin kompetens inom detta och provar att släppa någon annan indies spel och får ännu mer data att analysera och utvecklas ännu mer.

 23. Martin:
  Att ett enda spel inte motiverar ett P/E-tal om 20 är vi överens om. Däremot motiverar två spel, PD2 och STORM ett P/E-tal på 15. När bolaget nu dessutom har knutit till sig rätten att utveckla ett spel direkt kopplat till världens mest populära serier (TV-serier och serietidning) så kan ett P/E-tal på 15 till och med kan vara i underkant. Se exempelvis värderingen av CD Project RED som har Witcher 3 på gång, uppföljaren till ett annat storsäljande AAA-spel.

  Jämförelsen med Kings värdering må ha varit riktig när Starbreeze endast hade ett spel i pipen. Nu har bolaget tre spel i pipen varav ett, enligt vår tro, troligtvis kommer släppas senast våren 2015. Samtidigt en stor bas att marknadsföra dessa mot. Payday 2-fansen må vara besvikna efter gårdagens nyhet men de kommer tystna ganska omgående inför ”Crimefest”.

  Angående utdelningen så ska det endast ges om bolaget inte kan investera pengarna på bättre sätt och skapa värde på så vis. Varför skulle bolaget inte ha lyckats samla på sig tillräcklig data genom Payday: the Heist, Payday 2 och Brothers? Att bolaget ”bränner” kassan låter därför aningen fel. Under tiden PD3 och TWD utvecklas kommer kassaflöde från PD2 och troligtvis även från STORM att hålla kassan någorlunda intakt.

  Att det finns andra aktier som kan ha större potential gör det säkert. Men knappast i media-branschen som helhet.

 24. AA: Jo, men värderingen, eller vinstestimatet, beror väl då på om Storm säljer bra? Hade varit bra att se att de kan lyfta ett annat IP än Payday. Sedan ska det väl tilläggas att King också har flera spel, men bara ett som slagit. Lite samma fenomen med andra ord.

 25. Om hela resonemanget för PE 15 bygger på att Storm också ska sälja bra så tror jag att ni är galet ute. Vi vet ju inte vad det är för spel och inte hur det kommer att sälja. Glöm inte att Brothers inte gör någon rik. Inte heller PD1 har tillräcklig intjäning för det. Hitintills är det bara PD2 som levererar (och det med råge). Fortfarande stor osäkerhet framöver även om Starbreeze verkligen har varit mycket duktiga att använda reor, DLC och marknadsföring för att skapa merförsäljning.

  Aktien har ju fortsatt uppåt, kul för er som har kvar den.

 26. Mangoldx: Jag instämmer till viss del. Star säger sig se effekten de hade med PD1 i PD2 fast i större skala för att man sålde fler exemplar från start. Den köper jag och tycker där med att man lyckats med fler spel, fast bara ett varumärke. Brothers är intressant då spelrecensenter överlag älskat det eftersom det var annorlunda och blivit en snackis som säljer nog i ett konstigt mönster. Lägg till att man nog hade lanserat det annorlunda idag och t.ex. haft DLC samt co-op.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *