Aktieägare är som likgiltiga djur i bur

Tags , Posted on 5 juni, 2014Categories Net-nets

9 thoughts on “Aktieägare är som likgiltiga djur i bur”

 1. Balansräknaren,
  Det är kul att det finns en liten skara net-nets-intresserade i alla fall. Det kommer mer om ämnet (bland alla norska försäkringsbolag), var så säker!

 2. Grahams briljans (till skillnad från fama) var ju att han utgick från verkligheten inte teorin. Får man köpa 100-llappar för 66 kr om än inlåsta i ett företag kommer det nog gå bra tillslut. Metoden kan ju inte ”urvattnas” heller. Antingen finns netsen på marknaden eller inte. Riktigt fredagsmysinlägg!

 3. Att köpa 10:- för 7:- är ju alltid intressant, som gör att det börjar vattnas i munnen,
  bara övriga kriterier är ok !
  Du har ju sen tidigare vissa kriterier för net-nets så det blir intressant med mera
  formulerade kriterier om ämnet (speciellt norska försäkringsbolag !).
  Tack för alla intressanta inlägg !!

 4. Jag vet att många tycker Grahams böcker är träiga. Jag tycker hans engelska och hans formuleringar är fantastiska. Han var intresserad av litteratur och jag tycker han var en enorm språklig begåvning.

  Sedan var hans budskap rätt bra också ;-)

 5. Ernesto,
  Kul att det blev fredagsmyskänsla så där på torsdagskvällen! Hoppas det blir nationaldagskänsla idag istället :-)

  Eson,
  Jepp, det kommer nog inte bli några skrällar jämfört med det jag har skrivit om tidigare men ett försök att samla ihop mina tankar till varför jag avser köpa vissa net-nets men inte andra.

  Lundaluppen,
  Träig och välskriven är samma sak för mig ;-) Klassiker (sådana böcker som ingen läser men som alla borde ha läst) är alltid välskrivna, men det är säkert bland annat därför de sällan blir lästa. Det känns lite träigt helt enkelt och handlingen är inte lika rapp som i modernare verk.

  Jag uppskattar själv både klassiker och Graham, men jag måste vara på ett visst humör när jag läser för annars lägger jag ned boken. Jag har betydligt lättare för rappare böcker även om de inte är lika ”vackert” skrivna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *