BankNordik: årsbokslut 2013 – sålt BankNordik

Tags , , , , Posted on 5 mars, 2014Categories BankNordik

15 thoughts on “BankNordik: årsbokslut 2013 – sålt BankNordik”

 1. Låter som ett rimligt beslut tycker jag. Skönt när man kan backa ur ett bolag man tappat förtroende för med en liten vinst :-)

 2. Lundaluppen,
  Japp! Så här kommer det säkert att bli ibland när man gräver bland de bolag som inte håller ”Lundaluppen-kvalitet” och det här tycker jag var ett skönt sätt att backa ur på. Ännu skönare hade varit att sälja 30-40 % upp för ett par månader sedan, men jag ville vänta in helåret för att se utvecklingen över åtminstone ett helår (ett kvartal kan slå lite hur som helst medan ett helår ska vara lite mindre volatilt). Lollands och Nordjyske är fria från goodwill och har starkare finanser, så humöret är fortfarande på topp och portföljen är fortfarande fullspäckad av danska banker :-)

 3. Jag gjorde samma manöver för någon månad sedan med Fortum. Gillade inte riktigt den ökande betydelsen av Ryssland, vältajmat och rätt tänkt även om Fortums aktie står sig otroligt bra i stormarna.

 4. Hej Kenny,

  Själv sålde jag 3/4 av mitt innehav i samband med rapporten. Kommer antagligen avvakta med resten av innehavet ett tag till.

  Aktien gick ner idag kanske som en reaktion på detta blogginlägg;-)

  Mvh

 5. Luppen,
  Jag tror du gjorde rätt också, på lång sikt. Fortums Rysslandsdel kommer nog skrivas ned tids nog, den med! Om den inte konfiskeras först…

  Zen,
  Det verkar vara flera f.d. BankNordikägare som tänker likadant. Om det inte går åt skogen under 2014 borde aktien stiga en del då den är lågt värderad på 2013 års vinst, men utöver risken att Danmark inte artar sig finns det möjlighet att försäkringarna och Färöarna-banken går sämre. Nedsidan är inte riktigt så skyddad och liten som jag skulle önska.

  Jag hoppas ingen köper och säljer på mina inlägg, utan att folk gör sina egna analyser, men det här var ju inte direkt någon hyllning och kanske finns det fler som tänker till idag? :-)

 6. Sålde 2/3 efter debaclet.Verkar vara svårt att vända dåliga danska minibanker. Blir du inte orolig över Lollands imperiebygge? Så här i backspegeln (sen jag läste ägamintids första inlägg tror jag) verkar bankerna utan hybridkapital med lågt p/b och historisk vinst blivit bra investeringar. Back to besser1-basics således. Vad tror du?

 7. Ernesto,
  Nix, jag är inte orolig för Lollands!

  Deras ursprungliga verksamhet har redan vänt, som jag ser det! Jag återkommer inom ca en vecka med en sammanställning över alla danska bankers årsbokslut och Lollands står sig starkt jämfört med många andra danska banker.

  Förvärvet av Vordingborg skedde till en helt annan penning än vad BankNordik köpte Amagerbanken för. Dessutom har Finanstilsynet granskat 75 % av lånen i Vordingborg. Så verkar inte ha varit fallet i Amagerbanken, utan där har det dykt upp skelett i garderoben flera gånger.

  Ett litet imperium kring Lolland-Falster-Mön-Sydsjälland tror jag blir riktigt bra på sikt.

  Jo, tidigt hade jag en idé om en diversifierad portfölj av danska banker som jag slopade. I backspegeln skulle man ha valt de medelstora för att få ta del av den bästa utvecklingen, men att det har gått fort tror jag har att göra med just att de är stora. De är ju mycket högre värderade än de små bankerna nu. De små jagar ikapp så småningom, samtidigt som de utvidgar sina mini-imperier ;-)

 8. Ja medelstora också också som kriterium. Didner och gerge gjorde rätt. Irriterad över att jag sålde Sparnord på 47 sen bara fortsätter den upp ungefär som handelsbanken….Vill man ha en fet avkastning ska man kanske inte invester med nåt med -mager i namnet;)

 9. Snart har du både ett norskt och danskt miniimperium i portföljen:)

 10. Ja förresten didner och gerge kunde ju inte köpt det små och det är väl en av orsaken till varför de laggar..

 11. Tjenare Ernesto,
  Kul med lite monolog ;-)

  Att köpa bolag som är tillräckligt stora för fonder är en lärdom som jag tar med mig till nästa gång det är stor kris en hel bransch där man kan välja mellan sisådär 25 bolag varav åtminstone hälften återhämtar sig väl, men avkastningen har blivit ganska likvärdig vid en investering i de små bolagen också och kommer nog bli än bättre på ytterligare något års sikt när de små handlas upp med fördröjning!

  Ska man köpa en dansk bank idag är det definitivt någon av de små som gäller… och jag ska nog kunna få in ännu fler norska och danska miniimperier i portföljen på lite sikt! Vi får se vad det blir härnäst ;-)

 12. kalle56,
  Ännu har inte hybrisen hunnit blomma ut till fullo ;-)

  Bra länk. Det gäller att utnyttja de fördelar man har som privatinvesterare så gott det går. Det värsta som kan hända är att någon skriver en elak kommentar här på bloggen, men det är en smäll jag i sådana fall får ta!

 13. Jag var ockse5 med i det fina ve4dret. Jive och Niklas pe5 Dehler 34;an.Startid 18:38:43Me5l 19:49:30Jag har ff6r mig att vi kom trea, ff6re NF be5ten. Men det kan kvitta, en he4rlig kve4ll med treivlg segling. Johan var duktig, ensam som han var!/Niklas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *