Nordjyske bank: årsbokslut 2013

Tags , Posted on 11 februari, 2014Categories Nordjyske bank

3 thoughts on “Nordjyske bank: årsbokslut 2013”

 1. Hej,
  Nordjyskes rapport var okej. Det positiva är väl att nedskrivningarna i Q4 2013 minskade, både jämfört Q3 2013 och med Q4 2012. Man kan hoppas att den nedåtgående trenden blir lite starkare än vad ledningen uttalat.

  Gällande Lolland så är frågan om nedläggningarna av kontoren har att göra med en fortsatt svag Q4 för Vordingborg?

  Det gäller att ha tålamod med de danska bankerna, minskningarna i nedskrivningarna kan som bekant ta tid, fast plötsligt händer det;-)

  Mvh

 2. Hej Zen,
  Nej man får inte ha någon brådska! 3-5 år sade jag för ett år sedan och i konsekvensens namn blir det 2-4 år från och med nu. I princip alla danska banker (inklusive Nordjyske) har ju minskat nedskrivningarna ganska rejält utanför jordbrukssektorn. Nordjyske släpar bara efter lite, något år eller så.

  Arla har höjt mjölkpriset till bönderna flera gånger under hösten/vintern och jag har för mig att de sade något om det i samband med utannonseringen av den nya kesofabriken också. Bönderna borde alltså åtminstone inte få det sämre framöver!

  Apropå Lolland och Vordingborg: kanske är det anledningen! Vordingborg har inte haft någon fin utveckling innan fusionen och det verkar generellt som att intäkterna är pressade för alla banker i Danmark när räntorna är så låga som de är. Räntorna borde inte kunna bli så mycket lägre och så länge utlåningen inte faller kraftigt är det dock ingen större fara på taket.

 3. Har ungefär samma uppfattning som dig. Frustrerande när det inte händer mycket i ett så överkapitaliserat bolag, men det har ju inte gått lång tid. Vi får bara hoppas att det är mer än fina ord när de säger att de vill delta aktivt i den kommande konsolideringen. Trevligt att det ser ut att ljusna lite för lantbrukarna. Också bra med satsningen på provisionsintäkter/kapitalförvaltningen. Positivt med Nordjylland är också att de verkar mindre drabbade av den svaga fastighetsmarknaden. Kanske man kan börja öka sin utlåning igen, så småningom?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *