Uppföljning Vestjysk bank

Tags , Posted on 27 januari, 2014Categories Vestjysk bank

7 thoughts on “Uppföljning Vestjysk bank”

 1. Har du någon färsk siffra på vad utväxlingen mellan utlåning och eget kapital är för banken?

 2. Utlåning/EK är ungefär 11 enligt min beräkning. Mycket lägre än tidigare ca 20 men fortfarande skyhögt. Mycket utlåning per EK-krona för en köpare dock!

  Om Vestjysks två största kunder faller så faller Vestjysk också, förresten…

 3. Zen,
  Ja se där! Jag tycker ju att Protector är ganska undervärderad nu också, även aktien nu har gått över min köpgräns. Känns ganska bra att vara Protector-ägare just nu. :-)

  Signs,
  Så lite så. Det fanns mer att säga om Vestjysk om jag hade haft tid och ork, men det enda intressanta är som sagt att spekulera i uppköp av banken och det känns inte aktuellt. Om aktien går ner till 4-5 kr börjar det bli lite uppsida, men jag väljer hellre ett stabilare alternativ.

 4. ja, håller med angående vestjysk.det blir ren spekulation på ett uppköp till mkt högt pris.

  Jag hade ett urval med banker och försäkringsbolag som handlas en bra bit under eget kapital. En efter en har jag sorterat ur företag som jag inte längre ser som köpvärda/eller där risken var skyhög. Vestjysk är borta nu.

  Undervärderade banker har ju varit en fruktansvärt bra affär sedan krisåren först svenska bankerna med Swedbank i spetsen som nu ger mig en fantastisk direktavkastningsbas i långa portföljen, sen investeringar i danska bankerna Jyske, Syndbank, Danske som gått mkt bra. Men det är när det går ”för lätt” som man lät börjar glida över till mer spekulativa bolag som Vestyjyske..

  Bolaget jag istället har valt att investera i blir AIG. Mycket kan sägas om detta bolag och många håller nog inte med mig om att det är köpvärt, men dippen igår fällde avgörandet för mig så det blev en investering till långa portföljen.

 5. Signs,
  Om du inte ser något problem med små bolag så finns det ju ett gäng mindre danska banker som fortfarande är lågt värderade. I fallande storleksordning på banken är mina tre innehav BankNordik, Nordjyske bank och Lollands bank. Dessa är inte alls lika spekulativa som Vestjysk men värderas lägre.

  AIG är inte helt ointressant för mig heller, även om jag gillar bolag med låg combined ratio snarare än bolag med combined ratio kring 100 %, som AIG.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *