Lollands bank: Q2-rapport 2013

Tags , , , Posted on 1 september, 2013Categories Lollands bank

7 thoughts on “Lollands bank: Q2-rapport 2013”

 1. Tack Zen! Jag kör på med dessa inlägg även om de inte genererar det största intresset mätt med kommentarer eller antal besökare.

  I analyserna har jag krånglat till det lite för mig och nästan ”räknat ihjäl mig” (vilket jag är lite skeptisk mot i efterhand – jag menar att man måste kunna motivera om en investering är bra eller inte på ett enklare vis, typ räkna lite på en servett), men i de här kvartalsrapporterna har jag strukturerat upp min antagna normala intjäningsförmåga på ett enkelt sätt (basintjäning-nedskrivningar-schablonskatt) för att få något enkelt att följa upp och jämföra mot. På sätt och vis smyger jag in lite nya siffror, men de skiljer inte nämnvärt mot tidigare och jag hoppas att det blir enkelt och transparent att förstå vad jag hoppas att ”mina” banker kommer att prestera inom några år. Eventuella positiva kursregleringar ser jag bara som en bonus.

 2. Jag läser också flitigt. Att följa upp utvecklingen av de danska bankerna känns väldigt relevant. Hela caset bygger på vad som händer de kommande 2-4 åren.

  Inga av dessa innehav är, för min egen del åtminstone, eviga. Därför så är det väldigt angeläget för min del att följa upp hur de utvecklar sig. Tackar därför för dina fina sammanställningar.

 3. Uppskattar också all uppföljningen av dom danska bankerna, blir spännande år framåt!

 4. Andreas x 2,
  Det är kul med några trogna följare! :-) Inlägget om utvecklingen för alla bankerna är på gång och det händer faktiskt en hel del – utvecklingen är rätt spretig – även om det skulle vara trevligare med en ospännande utveckling där läget sakta men säkert stabiliseras.

  Huruvida innehaven är ”eviga” eller inte är något jag grubblar mycket på. Om vinsterna börjar hamna stadigt kring det jag har antagit blir avkastningen på investerat kapital hög och då ska det nog till bättre alternativ för att jag ska sälja. Det kan nog hända en hel del de kommande 10 eller 20 åren också, men ju mer myndighetskrav som dyker upp, desto större måste bankerna bli för att inte kostnaderna ska skena iväg.

 5. Tack för strålande sammanställning! Läser med stort intresse din analys ochtycker att dina fyra val av mindre aktier är intressanta. Jag har sedan tidigare innehav i Danske Bank, Jyske bank och Sydbanken sommar funderar på att komplettera med ett par mindre banker.

  Utifrån de underlag du presenterar känns Spar Nord Bank och även Norresundby Bank som bra alternativ till dina val. Nyfiken att höra vad du ser för ”brister” i dessa två?

  Mats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *