AQ Group: Årsbokslut 2012 och Q1-rapport 2013

Tags , , , Posted on 17 juni, 2013Categories AQ Group

4 thoughts on “AQ Group: Årsbokslut 2012 och Q1-rapport 2013”

 1. Det är tyvärr som du säger Kenny, att AQ är inte det självklara fyndet längre. Det lönsamheten och den organiska tillväxten framstår inte som bättre än branschen i helhet. Man fick helt enkelt inte till den lönsamhet man hoppades på när man förvärvade konkursindustrierna. Nu är det istället ett ”konjunkturcase” som så många andra industriföretag.

  Dock är balansräkningen fortsatt mycket stark och lönsamheten har -trots allt- alltid varit positiv. Jag tror att mitt innehav kommer ge en bättre utveckling än börsen i övrigt de kommande fem åren.

 2. Jag skulle säga att AQ-group har en stor konkurrensfördel och det är att man fortfarande har en ledning med en excentrisk entreprenörsmentalitet.

  Till dagens pris tycker jag inte riktigt att den skillnaden räcker för att rättfärdiga ett köp. Men det är en bra sak att hålla i bakhuvudet vid en lågkonjunktur.

 3. Visst levererar AQ inte 8-9 % i nettomarginal som när de var i storform, men visst tusan är lönsamheten mycket bättre än konkurrenterna sett över en konjunkturcykel. Partnertech redovisade 2012 en rörelsemarginal på 1 % och gick back på sista raden. Note hade 2,5 % i marginal samma år.

 4. AndreasR,
  Ja. Problemet som jag ser med bolaget är att de behåller så stora delar av vinsten på grund av sin låga utdelning och det känns inte alls givet att det är attraktivt för mig som investerare längre om inte förvärven presterar. Jag skulle vilja se en högre utdelning.

  Det är möjligt att AQ går bättre än börsen i övrigt, men det finns förmodligen ännu bättre alternativ (men kanske inte bland industriföretag).

  Aktieingenjören,
  Ja, men jag skulle nästan vilja vända på det och säga att AQ faller utanför radarn utan sin ledning som jag också har stort förtroende för även om jag är skeptisk till de senaste årens utveckling och inte är säker på att de kommer att lyckas superbra med sina stora förvärv. Om ledningen skulle försvinna är konkurrensfördelen borta och då är det en svag konkurrensfördel…

  Vid lågkonjunktur och om kursen dyker kommer jag att försöka vara på alerten, om ledningen är kvar!

  Irving Kahn,
  Ja det är möjligt att de lyckas bättre än många konkurrenter! Jag måste erkänna att jag inte är tillräckligt insatt för att hålla koll på AQ:s alla konkurrenter då de verkar på ganska många olika marknader. ”Underlevantörsmarkanden till industrin” är lite spretig även om AQ verkar bara inom vissa delar. Jag har jämfört AQ lite med två bolag som styrelseledamoten Rune Glavare jämförde AQ med häromåret på årsstämman; Indutrade och Lifco. AQ har sämre nettomarginal och avkastning på eget kapital än båda bolagen under de senaste åren och AQ .

  Att vara bäst i branschen glädjer heller inte mig som aktieägare, om hela branschen har det jobbigt. Till rätt pris vill jag köpa AQ, varför inte med lite rabatt på det egna kapitalet? ;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *