Scrip dividend: spansk flexibel utdelning eller maskerad utdelningssänkning?

Tags , , , , Posted on 30 april, 2013Categories Investeringsfilosofi

6 thoughts on “Scrip dividend: spansk flexibel utdelning eller maskerad utdelningssänkning?”

 1. Jag har inte gjort något val för min utdelning dvs får jag aktier.
  Men till min förvåning så löste nordnet direkt in mina aktier till kontanter när jag fick utdelningen enkligt nota nedan. Först tänkte jag winwin, ingen skatt och cash på kontot.
  Men då jag anser att santander är billigt nu så kanske en ökning av antalet aktier hade varit att föredra??

  2013-02-19 INLÖSEN LIKVID STD RTS
  2013-02-19 INLÖSEN UTTAG VP STD RTS
  2013-02-19 UTDELNING INLÄGG VP STD RTS

 2. Linus,
  Det är mycket möjligt att Nordnet har ett annat standardalternativ än Avanza. Du får höra av dig till dem och fråga. Jag skulle gissa att det inte är aktier du har fått, utan teckningsrätter, som är det man får vid val av kontanter, som sedan automatiskt löses in till kontanter.

  Om aktien i fråga är billig i förhållande till utdelningen, dvs. direktavkastningen är hög, så blir ju dessutom utspädningen större så i fallet Santander skulle jag definitivt ha valt aktier framför kontanter.

 3. Ja är det liknande fondemission är det åtminstone mer gynnsamt är riktade emissioner tycker jag.

  Verkar somflera bolag mer offentligt tar fighten med olika skattemyndigheter? Apples manöver i veckan var imponerande men gör det inte enklare vara småsparare.

 4. Jag har också Nordnet och de säger att det inte är möjligt att välja aktier istället för kontanter. Dåligt tycker jag då jag verkligen vill ha aktier och inte kontant utdelning.

 5. David,
  Där ser man! Det är ju inte bra reklam för Nordnet direkt. Om man väljer att återinvestera utdelningen utgår courtage och skatt, så det är ett sämre alternativ än skattefria och courtagefria aktier…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *