Koncessioner för kraftproduktion i Brasilien – problem för Eletrobras?

Tags , , , Posted on 4 september, 2012Categories Eletrobras, Elmarknaden

4 thoughts on “Koncessioner för kraftproduktion i Brasilien – problem för Eletrobras?”

 1. Frågade faktiskt en brasiliansk kollega igår om hur stor fråga koncessionerna är i Brasilien men uppenbarligen verkar frågan vara ungefär lika strulig som deras stridsflygsupphandling.

  På honom lät det ungefär som att de flesta insåg att ett övertagande skulle vara ineffektivt men å andra sidan är det den befintliga lagen och lite svårt för en vänsterpresident att ändra det hela.

  Inte så mycket matnyttigt tyvärr men alltid något.

 2. Järnvargen; Intressant! Det är kul att få höra från någon som på något vis är ”nära” eftersom allt man kan göra som svensk är att läsa vad som skrivs på engelska, av bolaget själva eller läsa google-översatta portugisiska artiklar… Oavsett om presidenten är röd eller blå så tycker jag att det borde gå att argumentera för folket om att det är det bästa för alla eftersom det leder till lägre elpriser (vilket man som det verkar kommer att se till oavsett vilken lösning man tar till). Om inte annat vill väl brasilianska staten ha lite utdelningar till kassakistan och det lär minska om man berövar sitt egna företag tillgångar. Rätt märkligt egentligen, men läget är samma för Fortum i Finland och Vattenfall i Sverige egentligen.

  Rune; Brookfield gjorde förlust 2011 enligt en snabbtitt på Google Finance och då faller det ur min intressezon eftersom jag tycker att bolag ska göra vinst och inte förlust! Däremot så kommer det en jämförelse mellan sydamerikanska kraftbolag ”så småningom”. Jag har haft enormt lite tid att skriva nu både under och efter semestern men det gäller att ta tillvara på de snuttar som finns och slutföra allt som är på gång! Det är väl en 5 inlägg före men sedan kommer nog jämförelsen ;-)

 3. Ja både den och sprott energy eller vad den hette visar negativa siffror men är samtidigt väldigt populära? Kan det vara de befinner sig i en investeringsfas?

  Finns där något enkelt sätt göra en kassaflödes analys med utgångspunkt från detta underlaget? http://tmx.quotemedia.com/financials.php?qm_page=26125&qm_symbol=BEP.UN

  Har tittat lite på ett bolag jag hörde om igår på webben Atlantic Power (AT) som ger en lockande utdelning på ca 8% / 12 dvs delar ut månadsvis. Vad jag förstår baserar bolagetsin utdelning på sitt kassaflöde i stället för den mer traditionella varianten ”vinst”. Får fiska vidare under helgen men ¨å här långt blir det nog ett mindre köp på måndag för min del.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *