Den stora bankhärvan av Carolina Neurath

Tags , , , , , Posted on 9 september, 2012Categories Böcker

10 thoughts on “Den stora bankhärvan av Carolina Neurath”

 1. Tack! Alltid kul att få uppskattning för att man lagt ett par timmar på att skriva ihop en recension. Är det något som du saknar från boken eller undrar mer över (så nästa recension blir ännu bättre)?

 2. Har själv läst boken men jag kan inte säga att jag saknar någonting från boken eller har några generella tips som skulle göra nästa recension bättre.
  Bara några reflektioner:
  Det som är bokens stora förtjänst är som du antyder att man som läsare får tillgång till rum som i vanliga fall är stängda för den breda allmänheten. Undrar om inte Carolina Neurath för att få till alla dessa intervjuer har utnyttjat att hon är en ung kvinna som är påtagligt söt. Kan tänka mig att många av dessa finansherrar vankas in i en falsk trygghet att den unga journalisttjejen är ofarlig och i sin iver att imponera pratar lite för mycket. Sannolikt är det förre som vill luncha tillsammans med Carolina efter det visast sig att hon (som hon själv säger) skriver rätt elakt.

  Trevligt att du tar upp efterspelet av HQ-härvan i några punkter.

  Vad är det som driver dig (och likasinnade) att lägga flera timmar på en recension som kanske trots allt inte hittar så många läsare?

  Jag funderar på att läsa SAS-boken som du tidigare recenserat, men sen är det ju det här med att man har rätt många olästa böcker i sin redan överfulla bokhylla. Ibland kanske man får nöja sig med att läsa en utförlig recension av en bok.

 3. Carolina kan möjligtvis haft det lättare än om någon av hennes manliga kollegor hade gjort samma bok. Dock är det också att nedvärdera hennes insats och därför tycker jag det är orättvist att skriva så. Jag tror det räcker med att jag benämner henne med förnamn genom hela recensionen och alla män med efternamn… Ska dock tilläggas att jag även benämnde författaren i SAS-recensionen med förnamn också. :-)

  För min del, och jag tror jag även pratar för Kenny, är att vi skriver saker för att lära oss mer. Vi använder det vi skriver till att bli en slags reflektion och utifrån den kan vi lära oss mer. Min erfarenhet säger mig att det är svårt med självreflektion om du inte skriver ned det. Väl nedskrivet, varför då inte putsa till det och släppa det som en riktigt bra recension? Vi korrläser varandras inlägg, vi försöker leverera kvalité när väldigt många inlägg mer är för att dra trafik. Dock ska det tilläggas att den dagen man tycker det är tråkigt så kommer det att upphöra med inlägg och det syns ganska tydligt när vi tyckt det varit kul att skriva och inte.

  Det finns ytterligare en punkt som är väldigt viktig med bloggarna och det är att Aktiespararna tappar i medlemsantal. Den lilla aktieägarens röst blir bara svagare och svagare. Ut på det finns det fler och fler skojare. Det här är något som absolut behöver belysas och man behöver göra sin röst hörd. Att ha en välbesökt blogg, med välskrivna inlägg och unika reflektioner ger tyngd när man kontaktar mindre bolag. Vi har inte utnyttjat detta nämnvärt än, men det är ett faktum och nog något vi kommer att använda mer. Inte minst på t.ex. de få stämmor vi har tid att delta på.

 4. Hej,
  Vill tacka för en mkt bra blogg. När jag läste din kommentar om bakgrund och skäl till att Ni driver bloggen så ökar mitt intresse och än mer.

  Tack för väl utfört arbete och jag ser fram emot nästa inlägg.

  Med vänlig hälsning,
  Daniel

 5. För att inga missförstånd ska råda så vill jag bara understryka att jag inte på något sätt vill förringa Carolinas research och författarskap, snarare tvärtom jag läste ut boken på två dagar och kan varmt rekommendera den.
  För mig var persongalleriet hon tecknade kanske det mest intressanta men jag tror även hon var först med att avslöja vad som verkligen hände i HQ-härvan.

 6. Vi är nog flera som läser det mesta som skrivs här men inte kommenterar allt?

  Trevlig blogg jag tittar in minst 1 gång om dagen;)

 7. Nu har jag också tagit mig genom boken. Skrämmande att läsa om en så horribel företagskultur! Det stärker tron om att man ska ge fan i att investera i investmentbanker och som många i härvan uttryckte i boken så är nog inte en sådan här verksamhet lämpad för börsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *