Axfood

Tags , , Posted on 19 oktober, 2011Categories Övriga bolag

11 thoughts on “Axfood”

 1. Tänkte bara säga att ditt/ert skrivande är mycket uppskattat! Ska gotta mig med detta inlägg till morgonkaffet.

  Hatten av!

 2. Lysande genomgång. Jag hade också svårt att se Axfoods vallgravar och valde istället Walmart när jag skulle köpa dagligvaruaktier.

  ICA hade varit riktigt fint om man ägde de bästa butikerna och inte låg paketerat i hemska Hakon.

 3. Som vanligt utmärkt analys :) Som ni brukar ha i hemsidan!

  Kul att du tog med EV/E och FCF.

  Som du har skrivet aktien knappast växer vilket jag tycker att inte ska betala för en direktavkastning på 4,3 %.

  Däremot kan jag tänka mig köpa vid 6% eller högre för en stabil bolag som Axfood.

  Mvh
  4020

 4. Lundaluppen;
  Ja en slutsats kan mycket väl vara att Walmart är ett bättre val än Axfood! Walmart ser ganska lockande ut och de växer väl ganska hyfsat också till skillnad från Axfood! Walmart har väl fördel av ett gäng vallgravar också vilket aldrig är fel.

  4020;
  Tackar! Det är kul med nyckeltal och i det här fallet tyckte jag EV/E och FCF tillförde något!

  Man ska nog som du säger antingen vänta in lite högre direktavkastning (det kommer nog köplägen snart) eller se om Axfood lyckas fortsätta växa och ta marknadsandelar. Så mycket mer bör de dock inte växa eftersom de befinner sig i fel marknadssegment.

  Vid börskurs 200 kr får man 6 % direktavkastning på senaste utdelningen (12 kr/aktie) medan det jag har skrivit i texten är 3-årsmedelvärdet på 10 kr/aktie utdelning. Så håll ögonen öppna efter 200 kr-gränsen!

 5. Jag är lite efter men tackar och bockar ändå för en trevlig och utförlig analys. Jag gillar Axfood men vill precis som 4020 se en betydligt lägre värdering.

 6. defensiven;
  Det är ju inte direkt så att analysen helt har ändrats sedan den skrevs i ett bolag som Axfood… ;-)

  De släppte visserligen sin Q3-rapport dagen efter publicering noterade jag men den sade inte mycket nytt. Allt såg fortsatt hyggligt ut och sorgebarnet Hemköp såg OK ut om jag inte minns fel.

  Apropå värdering så noterade jag att kursen var nere i 140 kr under senaste börsraset. Man skulle ha varit alert då! Når vi sådana nivåer igen är det bara att ösa in Axfood i portföljen, men det kan man nog börja så smått med redan tidigare också.

 7. Väldigt ambitiös analys måste jag säga! Vågar man fråga hur lång tid det tog att svänga ihop detta, mellan tummen pekfingret?

  //Investeringsinspektören

 8. Investeringsinspektören;
  Tack! Mellan tummen och pekfingret får jag hugga till med att det har tagit 20-30 timmar totalt. Ganska mycket tid går till att göra figurer, men jag älskar figurer :-) Tack och lov kommer mycket data också gå att återanvända!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *