Nyemission i Insr

Tags , , Posted on 7 februari, 2017Categories Vardia Insurance Group

7 thoughts on “Nyemission i Insr”

 1. Kenny,

  När jag läste ditt inlägg kom jag att tänka på: My name is Warren and I am an aeroholic. My name is Kenny and I am an Vardiaholic. Det finns andra fiskar i havet.

  Med vänlig hälsning

  Lars

 2. Bra inlägg. Delar många av dina tankar (även om jag inte tror att de hade kunnat vända skeppet särskilt mycket snabbare än vad som nu förhoppningsvis är fallet). Visst indikerar detta en tro på bolaget.

 3. Meh… Jag har ju inte ens hunnit svara på det förra inlägget. Håller med om mycket men inte allt och är oerhört glad att du fortfarande följer Vardia/Insr då jag uppskattar dina granskningar av bolaget

 4. Lars,
  Japp det finns ett gäng andra fiskar i sjön men det hindrar ju inte att jag följer upp vad som händer med den här fula fisken som jag dessutom har fångat tidigare!

  =======================================================================

  Sigourney,
  Det är svårt med turnarounds, speciellt när man har haft så svåra problem som Vardia/Insr har haft. Jag följer utvecklingen med intresse då jag som bekant gillar turnarounds även om Vardia har gett mig många nya insikter på den fronten.

  =====================================================================

  Aktieingenjören,
  Svara här istället ;-) Det händer så pass intressanta saker i Vardia/Insr att det är svårt att hålla sig borta, åtminstone nu när det finns positiva tecken för första gången på ett tag.

 5. Själv triggars jag av insider köpen, främst Ulf Spång som borde gjort en ganska djup analys och numera har bra insikt i bolaget. Att man är så sugen på att ta in ner kapital så att man utökar emissionen borde tyda på att man har ett bra case för att vända bolaget. Varför skulle annars insiders+öresund gå in såpass stort?? Öresund har dessutom fortfarande möjlighet att ta upp till hälften av extra emmisionen utan att slå i taket.
  Men vad blir strategin efter att man har börjat gå runt? Blir fokus tillväxt eller vinst? Funkar den nya affärsmodelen? Många frågetecken kvar…

 6. Hasse,
  Ja Spång drog till med ett lite större köp än de andra. Även om jag inte har skrivit så mycket om det på bloggen (eller kanske aldrig?) så är insiders agerande en del som jag tittar en del på. Jag skulle t.ex. aldrig gå in i MSAB där insiders säljer kraftigt nu. Mindre försäljningar kan det finnas goda skäl till, man vill helt enkelt få loss pengar, men när insiders dumpar ett innehav är det läge att dra öronen åt sig. Det omvända gäller när insiders köper, även om nyemission blir lite speciellt.

  Annars håller jag helt med dig; det finns fortfarande väldigt mycket att bevisa vilket jag skrev i det förra inlägget. Det som man bevisar nu är att det finns en storägare som knappast kommer låta Insr gå under. Behövs det mer pengar igen kommer det att finnas tillgängligt. Men tillväxt, vinst osv. osv. är öppna frågor. Den som lever får se… :-)

 7. Det förvånar mig mycket att aktien harvar kvar kring 7 kr, och emellanåt t.o.m. under det. De insiders som investerat måste rimligen ha ganska mycket info om bolaget och har gjort bedömningen att det är läge att köpa. Undrar förresten vem det var som köpte 100 000 aktier @ 7 kr på ett bräde i dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *