Uppdatering om Insr (f.d. Vardia)

Tags , Posted on 31 januari, 2017Categories Vardia Insurance Group

4 thoughts on “Uppdatering om Insr (f.d. Vardia)”

 1. Many of us would like to have seen another story for Vardia. But it all seems it will/should be either absorved or (worst) liquidated (!!!).

 2. Vore intressant att få en uppdaterad analys efter dagens nyemission. Visar ju på vilken väg ledningen tänker gå med minskad återförsäkring och fokus på att först skala ned verksamheten för att nå lönsamhet innan man växer med hjälp av extern försäljning. Så skiljer sig ganska tydligt mot den tidigare ledningens upplägg. Att det tagit 18månader att komma hit för nya ledningen är inte så konstigt, att sälja Sverige delen och komma ur avtalet med försäljningsbolagen var inte gjort över en natt. Det var först då detta var klart man kunde börja jobba enligt plan.

  Att hela ledningen är med i nyemissionen, samt att öresund går in kraftigt, tyder på att de med mest insikt i bolaget tror på en snar vändning. Vilket har ett starkt signalvärd.

  Caset borde ju vara betydligt starkare nu än när du bloggade som mest om bolaget, och värderingen mer rimlig.

 3. Cardano,
  Yes indeed…………….

  =============================================================

  Hasse,
  Ja signalvärdet i nyemissionen är ganska starkt och det gör läget mycket bättre än för ett par dagar sedan när jag skrev detta inlägg. Det finns fortfarande en del att bevisa men uppenbarligen tror även ledningen på bolaget och nu har man kapital så man klarar sig ett tag till.

  Minskad återförsäkring är i princip positivt om de inte råkar ut för något dåligt kvartal men om man tycker sig ha fått ordning på portföljen är det väl dags nu!

  Jag ska försöka återkomma med inlägg om jag får tid…

 4. Kan bara instämma i att det hade varit väldigt spännande att ta del av dina tankar om bolaget sedan emissionen härom dagen.

  Vad gäller tidsutdräkten för städningsåtgärderna så tror jag gör egen del att det knappast hade gått att göra det snabbare än vad som varit fallet. Det tar ju ett tag att sätta sig in i ett bolag och när det gäller uppsägningar och så måste ju bl.a. uppsägningstider beaktas. Vad gäller prishöjningar så tar ju de mer än ett år att få igenom. Min uppfattning är snarare att de marscherar ganska raskt fram.

  Anyway, vore som sagt mycket intressant att ta delar dina tankar sedan emissionen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *