Analys av Firefly, del 2 – Är aktien billig?

Tags , Posted on 1 juli, 2016Categories Firefly

3 thoughts on “Analys av Firefly, del 2 – Är aktien billig?”

  1. Det verkar en aning svårvärderat men högkvalitativt. Kanske lite dyrt just nu i förhållande till osäkerheten, men pressas priset efter en finanskris blir jag sugen. Men det blir viktigt att komma ihåg hur sen-cykliska de är.

  2. Troligtvis ska väl avskrivningarna på 3m i immateriella förvärvstillgångar adderas till intjäningsförmågan. Sen finns det en liten nettokassa också. Frågan är dock hur capex ser ut, om de måste förvärva nya tekniker för att behålla sin marknadsposition eller om det är tillväxtförvärv?

    Det som oroar mig är att det är en oerhört lönsam bransch som borde locka till sig konkurrens. Samt att det finns större liknande aktörer med starkare kassaflöden därute, även om de inte är direkta konkurrenter i dagsläget.

    Tackar för uppslaget, jag kikade lite på bolaget för några år sedan men fastnade inte då. Ser betydligt bättre ut nu..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *