Aktielänkar i fokus vecka 10-2016

Tags Posted on 14 mars, 2016Categories Aktielänkar i fokus

2 thoughts on “Aktielänkar i fokus vecka 10-2016”

 1. Känner inte till Catena Media men rent generellt ser jag tre stora problem med SEO företag. Först och främst 1) låg inträdesbarriär/liten moat. Din granne kan börja tävla med dig i morgon i stort set utan startkapital. 2) Google kan döda din business over night (tror inte 100% white hat approach är ett alternativt om du vill vinna och ha bra marginaler i den branschen). 3) Jag skulle tro att det i branscher där inträdesbarriären är låg finns fler light weights som är ute efter snabba cash, dvs större risk för fraud och okunnighet (vilket också är en anledning till att jag inte investerar i spelbolag på trots av ganska stor kännedom till branschen).

  Jag ska säga att jag själv fick stora stryk efter en investering i ett danskt SEO företag i 2007/2008 (Namn: Notabene, sedan Guava, sedan NetBooster) pga. av att jag missat dessa tre varningsklockor, så kanske är det en case of bränt barn skyr elden för min del… Då var det fina siffror kvartal efter kvartal, alltid lite bättre en guidance, tills bomben slog ned utan varning. Det visade sig i efterhand att flera av de förvärv man gjorde var vänners bolag som man sålde tillbaka till dem ett år senare med stor förlust. Åtminstone lärde jag mig en lektion om att när man investerar i småbolag är människors karaktär en allt viktigare faktor.

 2. Hammerinvesting:
  1) Japp. Eller när din personal lämnar med kundlista och kompetens.
  2) Det är ett måste om du vill ha kvar businessen länge. Det jobbiga är att jobba med inlänkningen och få den relevant och bra. .
  3) Stora skillnaden mellan SEO och betting är att inom spelbranschen är det att ju större en aktör är, desto mer data har dem och kan anpassa sig väldigt mycket lättare. SEO har ingen användardata.

  Sedan låter din historia om det danska bolaget som något som Getupdated/Oniva Online Group. :) Men ja, vi är helt överens om att man inte är intresserad av att vara en del av den marknaden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *