Dagen då långsiktigheten försvann

Tags Posted on 4 mars, 2015Categories Vardia Insurance Group

62 thoughts on “Dagen då långsiktigheten försvann”

 1. Eftersom du har grävt i Vardias alla frågor och redovisningar, och sen tidigare är väl förtrogen med siffrorna för värderingen, tillväxten, säkerhetsmarginalen och den framtida vinsten, borde du ganska snabbt kunna bilda dig en uppfattning om dessa siffror med avseende på principbytet, när du får tillgång till den reviderade rapporten.
  Den kommer ju enl uppgift den 18:e mars (5 dgr före mötet).
  Ser fram emot din uppfattning efter att du har sett den. Är det en vägbula, ett förhöjt övergånsställe eller är det en lång uppförsbacke ?
  Samt att få höra hur dina tankar går om att delta i NE eller ej,
  vilket också borde komma att ha klarnat ??!!
  Allt annat; begränsning, ”bevis” mm är bara brus,
  det är så här det är i denna branchen ! Det kallas erfarenhet !
  Och det är historia nu !

 2. Eson,
  Ja det ska bli intressant att se siffrorna. Jag har ju räknat lite, se tabell i det förra inlägget, och preliminärt är jag inte övertygad om att det finns tillräcklig säkerhetsmarginal men vi får se när det kommer uppdaterade siffror. Det ska bli intressant!

 3. Uppköp och likvidation av Rella på G till 77DKR per aktie! ca 65% budpremie. Rella är ju ett studie exempel på hur value is its own catalyst. Trägen vinner.

 4. Henrik,
  Se där! Visst är det så. Inga triggers överhuvudtaget fanns, men plötsligt händer det! Kul för alla Rella-ägare :-)

 5. Hur ser emissionsvilkoren ut? Hur många aktier får man teckna för varje befintlig aktie och vad blir teckningskursen? Jag har försökt hitta något om detta på Vardias hemsida, men lyckas inte hitta något. Jag funderar på att köpa en liten post, men skulle först vilja veta hur nyemissionen blir. Om jag köper aktier nu, hur mycket får jag punga ut med i april? Det verkar dumt att köpa aktier och sedan sälja rätter om man ändå ska ha aktier, det verkar bättre att köpa färre aktier och sedan teckna nya i nyemissionen. Annars utsätts man för kortsiktiga kursförändringar som kan gå åt vilket håll som helst, och det verkar vara vanligt med felprissättning. T.ex. säljs Eniros teckningsrätter just nu med 30 öre rabatt jämfört med ordinarie Eniro-aktier (1 Eniro-aktie = 2:50, 1 Eniro-rätt = 70 öre, teckning av ny aktie = 1:50) och det blir kanske något liknande med Vardia.

 6. Aha, emissionsvilkoren är inte helt bestämda, men det ska emitteras nya aktier för totalt 275,000,000 NOK. Det finns för närvarande 32,241,988 aktier i bolaget, vilket betyder att man får teckna ny(a) aktie(r) för totalt 8:53 NOK per innehavd gammal aktie. Hur många aktier man sedan får för detta belopp är irrelevant; det påverkar bara priset per aktie, men det totala värdet på hela den post man äger blir samma.

 7. Anonym,
  Precis. Kanske får vi veta mer i övermorgon. Det spelar ju däremot roll för den som inte tänker teckna och som redan äger aktier, så det blir ändå intressant att se villkoren. Dessutom kommer det att komma ut teckningsrätter om jag har förstått rätt, så det kan finnas möjlighet att få teckningsrätter för lägre pris än aktien. Vi får se om några dagar när årsredovisningen släpps.

 8. Den som redan äger aktier men inte tänker teckna och önskar fortsätta att inneha aktier för samma värde säljer teckningsrätterna och köper nya aktier för försäljningslikviden, alternativt säljer en del av rätterna och använder försäljningslikviden för teckning av aktier motsvarande resterande rätter. Det enda som påverkas är hur pass många ”aksjer” man har efter ”emisjonen”, inte hur mycket det totala värdet uppgår till.

 9. Anonym,
  OK, tack för klargörande!

  Anonym,
  De placerades på obs-listan i samband med rapporten. Orsaken är att de ska göra nyemission men inte har gett ut villkoren än och att de bedriver försäkringsverksamhet på dispens då de inte uppfyller kapitalkrav.

 10. ”På bakgrunn av dette har styret vedtatt å flytte selskapets ordinære generalforsamling til
  torsdag 9.april 2015.”
  Jaha, då var det flyttat igen !!
  Verkar vara problem med att få fram den reviderade rapporten !!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *