Inför Vardias Q3-rapport

Tags , Posted on 7 november, 2014Categories Vardia Insurance Group

11 thoughts on “Inför Vardias Q3-rapport”

 1. 1 miljard kr i GWP och bolaget växer med 100 mkr i månaden – med en värdering om 850 mkr över börsen.

  I slutet av 2015 är det MINST 2 miljarder GWP.

 2. Tack för den fina sammanställningen!
  Bra att veta vilka förväntningar man kan ha på rapporten. Man får känslan av att aktien inte kommer lyfta förrän bolaget levererar en ordentlig vinst. I Vardias fall tar marknaden inte ut något i förskott, snarare tvärtom.

  På måndag presenteras oktoberförsäljningen, hoppas att trenden fortsätter upp:-)

  Mvh

 3. Vardia,
  Japp, fast de 100 miljonerna går inte rätt upp till GWP och sedan finns det ett tapp, men nog är någonstans kring 2-3 miljarder inte orimligt om två år!

  Zen,
  Japp, det ska bli riktigt intressant. Jag väntar fortfarande på den första kallduschen. Aktien lär inte lyfta förrän bolaget visar vinst och det är inte säkert att det sker ens då med tanke på att vinsterna kommer att vara ganska små till en början. Det gäller att ha tålamod :-)

 4. Gusten,
  Bättre än förra månaden :-) Men det finns ett skäl till att jag inte nämnde det i inlägget – det är inte så väsentligt om försäljningen blir 70 eller 120 miljoner som att nyckeltalen går åt rätt håll.

 5. Vad menar du ang. kalldusch, tror du det kommer finnas bättre inköpslägen än ca 25 NRK?

 6. Tack för bevakningen :) Portföljen är mycket nära lönsamhet nu ja! Får hoppas på en fin vinst på företagsnivå i Q1 sen. Och att aktien sjunker som en sten, haha. Det är ju julafton snart, man får väl önska lite.

 7. Carl,
  Ända sedan jag började bevaka bolaget har jag bara blivit positivt överraskad. När ska det sluta? Någon gång måste det sluta :-) Hur börskursen rör sig har jag ingen aning om. Jag hoppas den går ner så jag kan fylla på lite!

  Finansnovis,
  Ja, nu är det nära även om det ska hända lite mer netto än brutto eftersom netto släpar lite. Att aktien sjunker som en sten hoppas jag med. Kanske kan en ny rekordförsäljning få aktien att rasa på måndag? Ökad försäljning till negativa marginaler ökar ju förlusten, verkar marknaden tro…

 8. Hej,

  Tack för en riktigt bra blogg.

  Som jag ser det är Danmark problemet, tycker att de bör börja visa siffror snart annars tycker jag det är läge att tänka över Danmark en gång till från Vardias sida.
  Det här med lägre provision kan vi nog glömma då standard i branschen är 3 månader med garantilön, tyvärr.

  Hoppas också på en skadeprocent på under 28 procent, blir en riktigt intressant rapport.

  MVH,

  eighthwonderinvesting.blogspot.com

 9. eighthwonderinvesting,
  What you see is what you get i Danmark. Ledningen kommer inte att tänka om utan de har bestämt sig för att gå in i Danmark – inte bestämt sig för att kolla läget. VD kommer hugga av sig handen hellre än att gå ur Danmark har han sagt.

  Vad menar du med att du inte tror på lägre provision? Den beror ju på försäljningen, inte anställningstiden. Så säljer DK dåligt blir provisionsdelen av lönen låg. Grundlönen finns förstås kvar. Alla säljare anställda i Vardia har både fast och provisionsbaserad lön såvitt jag vet.

  Är 3 månader standard i hela Norden? Jag har inte koll men tycker det låter som väldigt lång tid för ett telefonförsäljarjobb. Till och med inom staten kan man gå med två veckors varsel med så kort anställningstid.

  Rapporten ska bli riktigt intressant!

 10. Hej igen,

  Nej, vet bara att när jag pluggade till swedsec för några årsedan så kommer jag ihåg att garantilönen (bransch standard) var 3 månader för försäkringsmäklare. Men nu när jag googlar runt så verkar det vara endast 2 månader i de flesta jobbannonser, så mestadelen av säljarna bör väl vara på rörlig nu om detta stämmer i Vardias fall.

  Mvh,

  Ewi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *