Snabbanalys av Rootfruit Scandinavia

Tags , , Posted on 30 oktober, 2014Categories Övriga bolag

9 thoughts on “Snabbanalys av Rootfruit Scandinavia”

 1. Jag tycker att deras chips är alldeles för saltade men förpackningsmässigt är de snyggast och har ”lagom” storlek

  Sedan tycker jag även att det börjar se trångt ut premiumsegementet då både Estrella (höstskörd samt västkustchips), Kettle boiled (brittisk premium), butikernas egna och Svenska Lantchips nylansering ger sig in i kampen om just premiumkunderna.

  Så jag avstår också även om jag gillar bolaget.

 2. Jag tror att just Axon Kids drabbades av noteringshysteri likt många andra nya bolag. I somras räknade jag på kul på de bolag som kommit ut på börsen under våren och då hade det varit en bra affär att teckna nästan allt och sälja direkt. Så verkar det inte vara nu. Kolla t ex på Inwido som sjönk direkt.

  http://mangoldx.blogspot.se/2014/07/nynoteringar-under-2014.html

  Snygg sågning av deras marginalmål! Man blir en smula trött på alla glada prognoser som kommer i samband med noteringar och som de uppenbarligen kommer att ha väldigt svårt att nå. Klart man ska vara positiv som VD, men det skadar inte att vara realist som investerare.

  Likviditeten i aktien lär vara ganska dålig (precis som du noterat). Jag har roat mig med att följa just Axon kids och där kan det gå dagar utan någon omsättning alls. Vill man ut ur aktien får man vara beredd att vänta. Länge.

  Jag står också över det här spännande bolaget.

 3. Härlig analys. Älskar att läsa om dessa små bolag. Min känsla är att liknande produkter redan är överetablerade, och att ta en del av marknaden kommer vara mycket svårt. Visst finns det möjlighet att växa, men jag tror att utsikterna för att faktiskt lyckas göra det är marginella med tanke på de konkurenter som redan finns som erbjuder i princip liknande produkter.

  Jag står över även jag!

 4. Gillar chipsen, faktiskt en av de bästa jag smakat. Men precis som chipsen så är marginalerna lövtunna och prognoserna ska tas med en nypa salt. Alldeles för stor konkurrens och för lätt att kopiera. Också farligt när de inte har någon egen försäljningskanal utan är i händerna på ICA, Coop etc. Jag avstår men kul titt!

 5. En sak som jag reagerade på vid en genomläsning av memorandumet är hur VDn arbetar. Denne person (som f.ö är styrelseordförande i Zinzino, som anklagas för pyramidspelsförsäljning) arbetar på konsultbasis och fakturerar 30 000kr för en halvtidstjänst (s. 26 i memorandum). Är inte det lite udda?

 6. Simon: Han bor inte i närheten så ja, det är en underlig lösning. Dock har jag svårt att se att man behöver en heltidsanställd VD i dagsläget och konsultbiten kan vara för att han inte vill ha lön utan pengar i bolaget. Du får maila honom och fråga och återkomma :-)

 7. ingenjorsliv: 4 till 15 sedan introduktionen trodde jag aldrig på! Tror det är en hel del förhoppningar i kursen, men jag har, tyvärr för min egen del, haft helt fel om dem så lyssna inte på mig :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *