Stora nedskrivningar i Lollands bank igen!

Tags , , Posted on 15 augusti, 2014Categories Lollands bank

4 thoughts on “Stora nedskrivningar i Lollands bank igen!”

 1. Hej Kenny,

  Man känner sig lite lurad av Finanstilsynet, med facit i hand så borde gamla Vordingborg Bank antagligen gjort nedskrivningar på minst 30 miljoner till före fusionen. Vilket således borde ha bekostats av Vordingborgs aktieägare.

  Nu när alla skelett i garderoben förmodligen har dragits fram så ser framtiden ljus ut. Så här skriver Lolland i rapporten om andra halvåret:
  ”Det er bankens forventning, at nedskrivninger i 2. halvår 2014 vil være på et markant lavere niveau.”

  Som du skriver så minskar nedskrivningarna i hela Danmark så jag förväntar mig ett extremt bra resultat för 2015 (speciellt med tanke på att besparingarna då ska kunna infrias helt).

  Lollands Bank är en aktie som med största sannolikhet kommer slå index med hästlängder de kommande 1,5 åren, ändå får aktien ingen uppmärksamhet på börssnack och bloggar (förutom här). Vi aktieägare kommer nu att få skörda:-)

  Mvh

 2. Zen,
  Nåja, det kan ha funnits mängder med halvdåliga lån som nästan var tvungna att skrivas ned, men ändå inte riktigt. Om de hade skrivits ned tidigare hade dels nedskrivningarna inte kommit nu och dels hade Lollands fått ännu högre ägarandel av Vordingborg, men nu är det som det är!

  Ja, andra halvåret är det dags att börja bevisa att skeletten nu är borta och dessutom ger de en ganska aggressiv prognos för basintjäningen: 60 MDKK jämfört med bara 24 MDKK första halvåret. Normalt brukar också första halvåret vara lite bättre, vilket Nordjyske t.ex. nämnde och det ska bero på utdelningar som kommer första halvåret. Men det visar att många kostnader redan är tagna och om man kommer upp mot 60 MDKK ser det mycket lovande ut för 2015.

  Nej, till skillnad från försäkringsbolagen så är ointresset för danska bankerna totalt. Det gör inte så mycket, tycker jag. Största risken är väl att kursen inte går upp så att aktien står i P/E 5 eller något sådant nästa år så man inte blir av med aktien till rimligt pris, men då får man väl behålla ett tag till och håva in utdelningar istället. 2015 lär Lollands återuppta utdelningen igen.

 3. Ja det var lite sega nyheter… Hoppas att det är över nu!

  Vad tror du att resultat per aktie kan uppgå till 2014, 2015 och 2016?

  Hälsningar,
  Ingenjorsliv

 4. Ingenjorsliv,
  Med kostnadsbesparingar och minskade nedskrivningar borde de åtminstone komma upp mot det jag har antagit som normal intjäningsförmåga, ca 33 MDKK eller ungefär 30 DKK/aktie. Vill det sig väl kommer de upp mot 50 MDKK eller högre i vinst, alltså upp mot 50 DKK/aktie och då är dagens börskurs kring 200-220 DKK alldeles för låg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *