Intervjuad av Snåljåpen

Tags Posted on 30 november, 2013Categories Allmänt

8 thoughts on “Intervjuad av Snåljåpen”

 1. Hej Kenny!

  Kul att få läsa om dina tankar, tack för att du delade med dig! Jag har funderingar på att ta in en dansk bank. Det lutar åt Lollands bank. Är det även denna du finner mest undervärderad?

 2. Hej Trygg framtid!
  Min bevakningslista finner du här: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AiDqwnDDgUI_dFRoRTFicnl1b3lTZnY0VWptdlpwaFE&usp=drive_web#gid=0

  Jag äger tre danska banker (Lollands, Nordjyske och BankNordik) och vid nuvarande värderingar, efter Lollands uppgång på sistone, tycker jag att de drar ganska jämnt skägg. Alla tre bankerna är över de kurser där jag kan tänka mig att köpa, men alla tre bankerna har fortfarande uppgångar på 50 % kvar som jag bedömer det. Innan det tänker jag i alla fall inte sälja :-)

  Lollands håller på att fusionera med en krisbank, Nordjyske händer det inte så mycket med och jordbruket har fortfarande enorma problem medan BankNordik har diversifierade verksamheter både geografiskt och verksamhetsmässigt (bank/försäkring) men problem i Danmark med nyligen genomförda förvärv. Så det är nog lite smaksak vad du tror kommer gå bäst på den tidshorisont du har!

  Fast ser jag det rent mekaniskt från min bevakningslista så skulle jag välja Lollands före BankNordik och i sista hand Nordjyske till nuvarande kurser!

 3. Det är för att jag är inne och pillar i listan ;-) Väljer man 15 % avkastningskrav så finns det lite säkerhetsmarginal kvar för att saker och ting inte utvecklas som jag har tänkt mig men när jag svarade dig satt jag och pillade och hade valt något högre, typ 17 %. Så det beror på vad man väljer! Jag har själv tillämpat 15 % men jag kommer knappast att öka till dagens kurser eftersom jag har oproportionerligt mycket danska banker i min portfölj…

 4. Jag fattar Kenny!

  Jag har dock ingen danska bank, så det lutar väl åt att det kan bli lite Lolland här inom kort. Även Protector tycker jag ser intressant ut och köpvärd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *