BankNordik: Q2-rapport 2013

Tags , , , Posted on 8 september, 2013Categories BankNordik

6 thoughts on “BankNordik: Q2-rapport 2013”

 1. Jag gillar den här banken skarpt! Får de ordning på den danska delen så ser det riktigt bra ut. Jag tycker även det är intressant att Banknordik vill växa. Skulle inte förvåna mig om de kommer förvärva en danska bank kommande 12-24 månaderna för att ytterligare stärka sin ställning i Danmark.

 2. Tack för den fina sammanfattningen!

  Det känns ju som att saker och ting pekar åt rätt håll. Vi får se hur lång tid det tar att betala tillbaks alla hybridlån.

  Funderar själv på om jag ska öka mitt innehav lite mer, saken är ju bara den att andelen danska aktier redan utgör en väldigt stor del av portföljen. Blir kanske till att minska lite i Sydbank och eventuellt Danske för att istället öka i BankNordik. (Har redan ökat i Lollands bank)

  Mvh

 3. ägamintid,
  Ja själva kärnan i banken (Färöarna och försäkring) är fantastisk men sedan har de lite att göra i Danmark, men också på Grönland där de kämpar mot vad som nästan är ett monopol. Förvärv är ju svårt i Danmark med tanke på rösträttsbegränsningsreglerna, om det inte finns nåt konkursbo att köpa (typ som Amagerbanken) och för att vara en så liten bank har de inte några jättemuskler att använda till förvärv längre. BankNordik brände verkligen av mycket krut när de köpte Amagerbanken.

  Men någon spännande fusion kan det säkert bli tal om tids nog, då ambitionerna verkar finnas…

  Zen,
  Jag har lite samma dilemma som du. Jag har gjort mig av med mina tillfälliga innehav i de större danska bankerna och har bara fyra små/medelsmå kvar som väger ganska tungt. Det tar emot lite att öka andelen ännu mer, men det tar också emot att börja bygga upp en kassa när värderingarna trots allt fortfarande är låga. Förmodligen så väntar jag och hoppas på en dipp.

  Av mina fyra innehav är BankNordik den som är lägst värderad i förhållande till den normala intjäningsförmågan (men jag är nog också mest osäker på den), så jag är sugen på att öka om den går ner mot 100 kr.

 4. Hej Zen!

  Ja se där! Tackar för länken. På BankNordiks hemsida skriver de lite om kommande återbetalningar av hybridkapital som de inte har staten också och kontentan verkar vara att de vill betala tillbaks så snart som möjligt. Återbetalningarna verkar gå planenligt. Tyvärr rör sig börskursen åt fel håll för att jag själv ska vilja öka innan jag är övertygad om att det går ännu mer åt rätt håll i deras danska verksamhet :-)

 5. Tack, var inne och läste om återbetalningsplanen på hemsidan.

  Känns som att det förhoppningsvis kan gå något snabbare för banken att bli av med lånen än vad jag själv trodde. När det nämnda lånet är betalat så har de bara två lån kvar, ett på 192 miljoner med 10,4% ränta samt ett på 277 miljoner med 8,4% ränta (Not 32 årsredovisning 2012).

  Mvh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *