The Bank Investor’s Handbook av Nathan Tobik och Kenneth Yellen

Tags , Posted on 29 januari, 2018Categories Böcker

3 thoughts on “The Bank Investor’s Handbook av Nathan Tobik och Kenneth Yellen”

  1. Går det att få en servettkalkyl, på helåret 2017 och en prognos på 2018 på Nordjyske av dig?
    Kalle56

  2. Jag har inte hållit mig särskilt uppdaterad i bankerna det senaste året men som av en händelse har jag just nu lite inspiration om bankvärlden så jag ska ta mig en titt på bankmarknaden igen hade jag tänkt! Jag återkommer med något om/när jag har kommit förbi din nygamla favorit Nordjyske :-) De är trots allt i en intressant position som förvärvare, även om jag tycker det senaste förvärvet blev rätt dåligt och alldeles för dyrt. Kanske blir det ändå bra på sikt!

  3. Ledningens egna prognoser brukar vara hyfsat bra, speciellt för helåret efter Q3. Med de siffrorna som redovisas i Q3:an leder det till ett resultat på ca 13 DKK/aktie. 375 MDKK basintjäning, 65 MDKK nedskrivningar och 70 MDKK schablonskatt ger 240 MDKK i vinst efter skatt. För 2018 vet jag inte, det blir väl något liknande. P/E ca 9 på årets vinst. Har du några djupare insikter, kalle? :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *