Snabbanalys av Evolution Gaming

Tags , , Posted on 3 november, 2017Categories Evolution Gaming

3 thoughts on “Snabbanalys av Evolution Gaming”

 1. Mycket bra inlägg!

  Har en fråga gällande ”Konjunkturen viker ned och lika så spelandet.” samt ”den största risken för en bra placering i det här bolaget att konjunkturen skulle knäckas” . Hade fått för mig att gamblingbolag var relativt okänsliga mot konjunktursvängningar, vet du om det finns någon bra info/statistik angående detta? Hittade i princip endast en artikel av Bornold ( https://blogg.nordnet.se/aktier-att-aga-nar-borsen-gar-ner/ ) dock endast med Unibet och Betsson och inga grafer. När man kikar på en handfull svenska gamblingbolags utveckling kring 2008 så verkar det mer som att du har rätt i det du säger.

  Samt, vet du om det finns någon information om hur stor downtime EVO haft på sina system? Har den ökat eller minskat iom expansion osv?

  Trevlig helg!
  William

 2. Tack William!

  Det finns två saker som bör ske i en nedgång. Det ena är att de utan spelberoende spelar mindre eftersom man vill spara pengar. Man kanske satsar mindre eller mer sällan. Däremot försöker många få spelande till att man ”unnar sig något” i dåliga tider som inte kostar så mycket. Jag tror det är lite skevt tänkt och nog något mer historiskt än hur konsumenter fungerar idag. Men det är min personliga syn på det och inget jag har fakta på. Den är hur som helst konservativ, vilket är en bra grej vid investeringar – man blir positivt överraskad. Med det sagt har EVO en fantastisk tillväxt i ryggen, att jag har svårt att tro att man inte ökar vinsten även i dåliga tider.

  Sedan andra grejen är vinstmultipeln. Kollar vi Börsdata med Unibet och Betsson sjönk vinstmultipeln runt finanskrisen så kursen dippade, men den underliggande verksamheten gick fantastiskt bra. Det här kommer säkerligen även hända EVO. Det är då man ökar :-)

  Jag har tyvärr inte sett något om nertider. Jag instämmer i att det hade varit intressant att se som en intern kvalitetsmätning.

 3. Mycket bra inlägg!

  Intressant läsning om hur Evolution Gaming föredrar mindre och snabbväxande operatörer istället för större och etablerade, p.g.a högre lönsamhet. Skulle vilja påstå att de allra flesta operatörer som har lanserats under året erbjuder idag Live Casino spel från Evolution Gaming såsom PlayOJO (https://www.playojo.com/se/), Dunder och Storspelare. Hade varit intressant att veta hur stor procent av den totala omsättningen dessa operatörer står för. Har du möjligtvis någon statistik på detta?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *