Storytel: Uppföljning på inköpet

Tags , , , Posted on 15 september, 2017Categories Investeringsdagbok, Storytel

5 thoughts on “Storytel: Uppföljning på inköpet”

 1. Tack för intressant analys! Men hur kommer du fram till 100 kr i snittintäkt per kund/månad? Prognosen i Q2 säger 195 000 000 i totala streamingintäkter/ 500 000 kunder = 130 kr. Då blir det P/E = 24

 2. Är inte den omsättningen inklusive bokförsäljningen? Det är inte rimligt att få så högt när du drar av moms och delar hälften i Norge.

 3. När det gäller abonnenter är Storytel där Spotify var 2010.

  Det kommer vara svårt att ta sig in på engelskspråkiga marknader där Audible dominerar, men världen är stor och tillskillnad från musik och filmer, så verkar konsumtion av litteratur vara mer nationell. Det är bara att titta på topplistan över pocketböcker i Sverige och man ser att en majoritet är skrivna av svenskar. När det gäller abonnenter tror jag man kommer ha mer än 750 000 om 12 månader. Med förvärv inplanerade så skulle jag inte helt utesluta att man är där innan årets slut och över miljonen om ett år.

  Då börsvärdet befinner sig i Mid cap så finns också möjlighet att kursen kommer stiga på ett listbyte, men kanske väntar de och går in på Large cap direkt?

 4. Du kan inte jämföra Spotify och Storytel. Det är det olika målgrupper och beteendet kommer vara annorlunda. Du konsumerar kanske två-tre böcker i månader på Storytel, men du konsumerar ca 500+ låtar på samma tid. Jag tycker Netflix är den bättre jämförelsen.

  Ja, de internationella marknaderna kommer vara svåra. Dels måste man bygga sitt egna material, men även lära marknaderna vad en ljudbok är. Det är inte självklart än. Audible tror jag inte att de kommer rubba, utan de kommer bygga runt Audibles marknader. Men vad kan de förvärva för att få den tillväxten? Borde inte vara en låg prislapp om uppköpet har 200 000 subscribers.

  Jag tror inte listbyte är av intresse just nu. Det tar fokus från att konsolidera deras verksamheter. De har uppenbarligen inte svårt att ta in pengar iaf.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *