Vad hade Graham sagt om börsen januari 2017?

Tags , , Posted on 8 januari, 2017Categories Investeringsfilosofi

5 thoughts on “Vad hade Graham sagt om börsen januari 2017?”

 1. …känner också att folk är generellt ganska upplysta av hur historien har sett ut med krascher osv. Många går och väntar på att det ska smälla. Det har varit lite darrningar de senaste 1-2 åren. Kina i början av 2016, Brexit, USA valet osv. Men inget har varit någon svart svan. Tittar man historiskt har vi en väldigt lång uppgång bakom oss och statistiskt borde det braka iväg nedåt ganska snart. Det vet massan också om…. Men så sa jag för ett år sedan också. Samtidigt tycker jag många industribolag har rapporterat svagare vinster under 2016 fast med fortsatt stigande aktiekurser eller iaf inte sjunkande kurser.

 2. Bra inlägg, håller med dig om att det är ganska högt värderad börs, men samtidigt att det är svårt att veta vilken riktning som börsen kan ta. Diverse vetare har pratat om att börsen ska krascha sedan 2014 och ännu längre tillbaka, så alltid svårt att veta. Tror nästan för många tror på en stor nedgång för att det ska ske, men att man bör vara försiktig ändå. Krävs en lågkonjunktur eller liknande. Håller med Silver Moose, bra sammanfattning av läget.

 3. Silver Moose,
  Folk har alltid varit upplysta om tidigare krascher men innan varje ny krasch är det något nytt som gör att det är annorlunda denna gång. Sedan finns även en stor mängd som inte är medvetna om tidigare krascher och den andelen upplever jag som hög just nu.

  I Sverige vore höjd ränta en riktig rysare som ingen riktigt räknar med. Visst klarar folk i teorin 7 % på sina bolån men då blir det magert leverne i övrigt för många vilket slår mot konsumtionen vilket slår mot bolagen vilket slår mot konjunkturen….

  När, hur och varför nästa krasch kommer är förstås omöjligt att säga, men nu är det 7-8 år sedan sist och tittar man på historien borde det nog vara dags snart då.

  =============================================================

  Henning,
  Ja precis. Det blir mest ett konstaterande av att läget inte avviker orimligt mycket åt något håll och vart vi ska härifrån är omöjligt att säga, utom att det på lång sikt ska upp förstås!

 4. Vilka är de bästa böckerna att läsa för att lära sig mer om djupa fundamentala analyser tycker du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *