Stillfront: Analys

Tags , , , Posted on 7 oktober, 2016Categories Övriga bolag

7 thoughts on “Stillfront: Analys”

 1. Hej, ambitiös analys, men att kalla Stillfront dyra är smått obegripligt eller snudd på oseriöst. En hel del märkliga resonemang finns även i din analys. Kortfattat: Stillfront säljer för ca 100 MSEK (utan tillväxt) med en högre tillväxt och marginal än t.ex. både Paradox och Starbreeze. Stillfront’s EBITA marginal är de facto över 40%. Utöver detta så har man en kassa på ca 70 MSEK. Värderingen är just nu 300 MSEK.

  Det du helt missat är det nyligen mjuklanserade mobilspelet SIEGE: Titan Wars som är ett spel som kan ge intäkter som definitivt inte är diskonterat i aktiekursen. Jag rekommenderar dig att spela spelet och ha Clash Royale i åtanke, men tänk hard core (dessa spelare är dessutom mer köp benägna). För att du ska förstå potentialen så säljer Clash Royale för 5 miljoner dollar per dygn.

  Mvh
  Micke

 2. Tack för din kommentar, Micke. Jag tycker EV/S-tal eller EBITA-marginaler är förrädiska när Unravels icke-återkommande omsättning omvandlas direkt till EBITA. Stillfront är egentligen inte jämförbart med Paradox och Starbreeze då affärsmodellerna skiljer sig åt, Stillfront bör snarare jämföras med mobilspelstillverkare med kortare utvecklingstider framför storspelsutvecklare som Paradox och Starbreeze, dessutom verkar utvecklingen gå mot mer mobilt eller multiplattform.

  Jag håller dock med dig att det ser billigt ut i en Peer Valuation-kontext och Stillfront växer så det knakar vilket är en bra grund i en investeringstes. När analysen skrevs (hyfsat gammal analys) fanns det ingen information om SIEGE: Titan Wars. Jag har tidigare ansett att Stillfronts spel är ganska undermåliga där t.ex. Tribal Wars 2 utklassar Bytros strategispel i termer av kvalitet och funktionalitet.

  Jag har varit orolig kring hur Bytros nyare spel som Supremacy kanske parasiterar på de äldre spelen och de preliminära siffrorna kring MAU verkar stödja den tesen. Om affärsmodellen visar sig vara uthålligt lönsam samtidigt som kvaliteten på spelen stiger är Stillfront top pick i sektorn. Jag ska testa Siege nu och invänta Q3-rapporten, Stillfront är högt upp på bevakningslistan. =)

 3. Tack för svar Carl! Tror faktiskt inte Bytro’s spel kanabsliserar på varandra, om du tar Sup1914 så hade det sitt bästa kvartal Q2 i år sedan starten 2009.

  Möjligtvis att man kan jämföra med en mobilspelsutvecklare som gör mer avancerade casual spel, men om du tittar på strategispel för mobilen, och framförallt om du lägger på multiplayer i realtid (som SIEGE) så skulle jag vilja påstå att de är om inte mer avancerade än Paradox och Starbreeze’s spel åtminstone på samma nivå, men tillskillnad att inkomstpotentialen är större och mer långsiktig. Blir intressant att höra vad du tror om just SIEGE Titan Wars möjligheter. Jag har kikat lite på topplistorna (200 spelare) och de växer snabbt. Om SIEGE skulle inbringa 3-4% per dygn av vad Clash Royale drar in har vi en kurs norr om 550kr. En sak till, titta gärna på det finansiella förvärvet av Simuntronic, det måste vara ett av de billigaste köpen i branschen. Skulle Simuntronic i detta läge kunnat visa upp SIEGE för t.ex. Index Ventures hade de fått en högre värdering än vad hela Stillfront har av marknaden idag.

 4. Hej Carl! Har du hunnit kika något på SIEGE: Titan Wars? Jag noterade att man utan marknadsföring (fortfarande i mjuklansering) nått 100 000 spelare på Google Play. Även topplistorna i spelet (200 spelare) växer väldigt snabbt. När jag lyssnade på ledningen hos Remium den 23 november var det totalt 30 000 nedladdningar med 10 000 aktiva spelare per dygn.

  Med vänlig hälsning,
  Micke

 5. Testat SIEGE och har en hög spelbarhet, anser jag. Sedan vill jag gärna se hur uthållig MAU är men det är uppenbart att det går bra nu för Stillfront vilket reflekteras i aktiekursen. Pareto har betydligt bättre förståelse för caset och att revidera upp en riktkurs utan några bakomliggande anledningar kräver övertygelse.

  Mvh

 6. Mycket pekar på att SIEGE: Titan Wars kommer bli en Blockbuster när den globala lanseringen smälls av nu i februari. Det skulle isf innebära att Stillfront blir årets börsracket, alla kategorier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *