Gästanalys: Uniflex

Tags , Posted on 13 juli, 2016Categories Övriga bolag

4 thoughts on “Gästanalys: Uniflex”

 1. Först jag är ingen värdeinvesterare. Läst analysen rakt upp och ner. Kan inget om bemanningsföretagen. Tycker detta är avskräckande skulle aldrig investera en krona i detta. Alla tycks missnöjda de som hyrs ut upplever sig som ”bulkprodukter”. Aktieägarna har fått se sitt kapital smälta bort. Man har precis som sägs inget humankapital som man kan bygga upp. De bästa av dessa ”konsulter” erbjuds väl anställning på det företag de kommer till.

  Varför skall man söka sig till problem? Min investeringsstil går ut på att undvika problem.

  Soliga Hälsningar

  Lars

 2. Har ganska bra insyn ändå i bemanningsbransch. Vet folk som drivit företag inom det känner flera stycken, jag har själv arbetat för flera olika också. Mina slutsatser är att det inte finns nästan några konkurrensfördelar alls mellan olika aktörer. De enda som jag skulle kunna tänka mig att äga är NGS eller Dedicare pga. extrema bristyrken. I övrigt så är 1 företag bättre 1 år och 1 annat bättre ett annat år pga. att de har rekryterat någon jobbigt sliskigt säljande chef som drar dit uppdrag i 2 år sedan startar han eget och tar med sig kundföretagen dit precis som om man är revisor och tar med sig gamla kunder om man byter firma.

  Detta är ju mina personliga åsikter. Men är ingen bransch jag är intresserad av. De är för beroende av både konjunktur , regelverk och det är lågmarginalkonkurrens m.m. och de anställda brukar ofta mest vara sura för att företagen inte anställer dem direkt. På ett jobb jag var 1 gång var det en mängd folk som sa upp sig just för att inte företaget ville anställa dem. De var trötta på att vara bemanningsfolk på otrygga anställningar. Kan fungera i Sthlm om det går att hitta något nytt jobb men inte lika kul på landet där arbetstillfällen är begränsade.

  Är nog den branschen jag tycker är tristast av alla när jag tänker lite till.

  Detta har inget med artikeln att göra utan bara i allmänhet eftersom det ändå har med ämnet att göra.

  Kul att du analyserar bolag osv. Nästa gång hoppas jag du analyserar Kopparbergs hehe

  mvh Analysera Mera

 3. Lars, håller med dig. Jag är nog lite mer spekulativt lagd som investerare och faller värderingen tillräckligt mycket och lämnar en säkerhetsmarginal för ett domedagsscenario är det klart att man blir intresserad. Men som sagt, jag tycker också att det finns något intuitivt som sätter emot en eventuell investering; Det känns inte helrätt.

  AnalyseraMera, håller med dig om att det är en tråkig bransch och ett tråkigt bolag. Tyckte att värderingen hade kommit ner rejält och nog bra att ha koll på hela sektorn just för att aktierna tenderar att vara dåligt genomlysta vilket kan leda till schyssta köptillfällen. Är också inne på att NGS kan vara top-pick i sektorn, uppvisar också negativ korrelation mot BNP vilket är intressant (i princip konjunkturokänsligt). Att köpa några enheter P/E eller EV/EBITs högre kan vara befogat när skillnaderna är så homogena mellan NGS/Dedicare och Uniflex/Poolia gällande just konjunkturkänslighet, regelverk eller kundbas (trots att alla kategoriseras som bemanningsföretag).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *